Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en 4Runner 5VZ-FE

Toyota 4Runner 5VZ-FE är en kapabel dragfordon. Toyota producerade detta fordon tillverkades 1995-2002 och är utrustad med 3,4 liters V6 motor. Den 1996 4Runner är rankade att bogsera 5,000 pounds. Detta är tillräckligt för en medelstor nytta eller husvagnen. Körning med släpvagn minskar bromsning och hantering fordonets egenskaper. Att arbeta inom de begränsningar som fastställts av tillverkaren minskar den ökade risken för bogsering. Koppla en släpvagn till bilen ordentligt är ett viktigt steg för säkerheten. Instruktioner
1

Bestäm exakta dragkapacitet på din 4Runner genom att titta i instruktionsboken.
2

Beräkna vikten på släpet, plus massan av lasten. Vagnens vikt är inspelad på en märkplåt fäst vid ramen på det släpfordon som brutto släpvagnsvikt (GTW). För en säker resa, måste bilens dragkapacitet vara större än trailern plus last massa.
3

Anslut släpets koppling till bilens dragkrok genom att sänka den, sedan låsa på plats med spärren. Säkra spärren i sitt läge genom att sätta en sprint genom hålet i den.
4

Anslut vagnens högra kedjan under kopplingen och den vänstra sidan av bilens dragkrok. Anslut den vänstra kedjan på samma sätt på höger sida.
5

Fäst trailerns elektriska kontakten till bilens elektriska mottagare genom att trycka de två tillsammans. Testa att bekräfta att släpets lampor svara korrekt till fordonets reglage.
6

Drive långsammare än normalt och ge ytterligare stoppsträcka att justera för minskad bromsning av fordonet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149381.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.