Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips om hur att köra på is och snö på vintern för Big Rig Truckers

Vinter säsongen i USA gör resandet vägarna farliga på grund av ansamling av snö och is. Big Rig lastbilschaufförer måste vidta vissa försiktighetsåtgärder på grund av storleken och vikten på sina fordon. Dessa lastbilar hantera mycket olika i hårt väder, och kan orsaka stor skada när utom kontroll. Clean Truck

Rensa din lastbil av snö och is för att förbättra sikten. Snow byggt upp på lastbilens hytt kommer att blåsa in i vindrutan och smälter, minskar synlighet och öka chanserna för en olycka. Snö blåser ut en stor rigg förarhytt kan också äventyra andra bilister genom att minska deras synlighet. Kör bakruta och använda avisningsmedel för att ta bort all is från fönsterytor innan körning.
Lights

saftblandare kommer att göra en stor rigg mer synliga under kraftigt snöfall . Under en snöstorm eller snöstorm, kan sikten reduceras till nästan ingenting, och långsamma stora riggar blivit mål för snabbare bilar. Big Rig åkarna ska aldrig använda sina high-beam strålkastare i tider av tung snö, som ljuset kommer att spegla av sig snön och försämra sikten.
Kedjor

Utnyttja snökedjor när du använder en stor rigg i bergen under svåra vinterförhållanden. Slirskydd hjälpa dig att få extra grepp på is, så att en tung stor rigg att säkert klättra branta kullar. De gör också styra en laddad stor rigg lättare genom att minska däckslirning på isen. Slirskydd placeras över drivdäcken och ibland framdäcken styrande. Stoppa

När du stannar en stor riggen lastbil med en lastad trailer
, måste extra avstånd tillåtas , eller lastbilen kunde glida ur kontroll. Stoppa är mycket farliga på is och snö, och det ökar chanserna att trailern orsakar att trucken glider och inte stannar ordentligt. Bromsar måste tryckas ner långsamt för att inte låsa upp däcken.
Övervakning Vädret

Övervakning vädret är extremt viktigt när du använder en stor rigg. Lyssna på radio rapporter och prata med inkommande lastbilar på de kommande vägförhållanden. Väder radioapparater kommer att låta dig kontrollera villkoren i ditt område 24 timmar om dygnet, och varnar dig om is och snöstorm, tillsammans med väg avslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149317.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.