Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Instruktioner för hur man kör en pinne skift

Förutsatt att du redan vet hur man kör en automatisk växellåda fordon, lära sig att köra ett stick-skift kan vara lite skrämmande. Din vänstra fot blir en del av den drivande ekvation, och synkronisera dina fot rörelser medan manuell växling med din högra hand är en svår uppgift i början. Låna en bruten-in stick-skift fordon --- helst en liten bil --- och rekrytera en patient trafiklärare hjälper dig att framgångsrikt lära sig konsten att köra en vanlig växellåda fordon. Innan du börjar

Lokalisera en stor öppen yta, såsom en stor, tom parkeringsplats saknar hinder. Hinder leder till distraktioner, och du behöver inte som när man lär sig att köra en manuell växellåda.

Börja med att sitta i bilen med motorn avstängd, den växelspaken i första, och handbromsen åtdragen.

Med bilen av, öva växling. På huvudet av växelspaken ska vara mönstret av kugghjulen. Olika fordon har en liten variation av mönster, men de flesta använder en H formation för växling, med första växeln i det övre vänstra hörnet, andra i det nedre vänstra, trea i det övre högra, och fjärde i det nedre högra (mönstret fortsätter till höger med fem-och sex-växeltransmissioner). Som du tränar skiftande, även öva tillämpa kopplingen varje gång du skift, start i första och arbeta dig uppåt, sedan arbeta dig tillbaka till första. Var inte orolig för att starta motorn. Vänj dig vid positionerna för de olika växlarna, inklusive överväxel och bakåt, innan fordonet. Starta bilen i första växeln
första till andra Gear

genom att placera din vänstra fot på kopplingen --- längst till vänster pedal --- och höger fot på bromspedalen. När motorn startas, släpp parkeringsbromsen.

Nyckeln till vanliga sändningar är att lära sig koordinera din användning av de tre våning kronblad och växelspak. Den svåraste delen av att köra ett stick-skift börjar från första växeln, eftersom du måste sakta släppa kopplingen tills du känner att motorn ingrepp transmissionen, och sedan flytta din högra fot från bromsen till gaspedalen och tillämpa rätt mängd tryck att få bilen i rörelse. Stalling fordonet är oundvikligt när man lär sig detta steg, så inte svettas. Du kan också över-motorn på höga varvtal eller erfarenhet "bakut." Återigen, oroa dig inte om det,. Everybody upplever dessa problem när de först lära sig att köra stick shift

När fordonet rör sig framåt, kan du öva växling till tvåan. När bilen rullar i den andra, bör du använda kopplingen och sedan lätt tryck på bromsen för att stoppa fordonet. Sen börja om igen. Upprepa detta steg flera gånger hjälper dig att lära dig grunderna i att köra en pinne skift. Vissa skrapljud, fordon bakut och stannar motorn är alla normala händelser när lärande för första gången.
Beyond Second Gear
p Det är högst osannolikt att du 'åter kommer att kunna skifta högre än tvåan på en parkeringsplats, oavsett hur stor den är. Om du kan, det är bra, men risken är att du kommer att behöva få bilen på vägen innan du kan använda högre växlar. Välj en låg-trafik väg. En landsväg rekommenderas starkt. På den vägen, praktik både accelererar genom växlarna och även bromsar av nedväxling. Få bekväm med att växla ner för att minska hastigheten och ta bilen till ett stopp.

När du är bekväm att växla upp och ner genom alla växlarna, är du redo att uppgradera till en annan nivå. Men, du är fortfarande inte riktigt redo för de öppna vägarna. Addera Hills

mest skrämmande delen av att köra ett stick-skift är det uppförsbacke start. Samordningen du lärt dig på parkeringen kräver nu en känsla för timing, eftersom du kommer att behöva för att snabbt ingripa med motorn utan stopp för att förhindra att fordonet stannar i en korsning eller rulla bakåt in i bilen bakom dig.

Öva börjar uppförsbacke på en sällan använda vägen, såsom en uppförsbacke-sluttande parkeringsplats eller en privat väg som ser lite trafik. Det viktiga är att känna när kopplingen är i ingrepp med motorn, och med det ögonblicket att ta din högra fot från paus och satte den på gaspedalen. Återigen, att motorn stannar, bakut och motorn varvar är normala när man lär sig denna känsliga art. Även om det inte bör användas i vanliga körsituationer eftersom det kan orsaka överdriven koppling slitage, lära sig att "rida kopplingen" (eller hålla bilen från att rulla genom att bara knappt trampa ned kopplingspedalen och trycka på gaspedalen) hjälper dig att bemästra uppförsbacke starter. Addera slå på gatorna och Graduation

Tänk på att övning ger färdighet. Du bör ta flera praktiken körs innan du trycker på motorvägen, alltid börjar på parkeringen och flytta upp till sällan använda vägar innan avskräcka dig på trafikerade vägar. Bita av mer än du kan tugga kommer bara leda till hot och missmod.

Alltid placera bilen på första växeln och dra åt parkeringsbromsen när du är klar. Det kommer att förhindra att fordonet oavsiktligt rullar iväg.

Även den mest rutinerade stick-skift föraren gör enstaka misstag vid körning i hög-trafik. Ju mer du tränar, desto mer bekväm du känner. När du har examen, kommer du att kunna köra nästan alla fordon med en vanlig växellåda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148159.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.