Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en Caterpillar 988 Loader

Caterpillar 988 lastare är en stor maskin som används främst för industri-och bygg jobb. Den 988 lastaren är utrustad med antingen en hink på maskinens framsida eller en gripar, beroende på vilken typ av jobb som det används. De drivande komponenterna på 988 lastare består av ratten, framåt och omvänd spakar, bromspedalen, gaspedalen och skopan höja och sänka spaken. Alltid bekanta dig med maskinen innan kör bil eller använder den. Instruktioner
1

promenad runt Caterpillar 988 lastare och säkerställa att alla fyra hjulen är uppblåsta. Kontrollera motoroljan och kylarvätska innan maskinen. Inspektera körrutt av lastaren för att säkerställa att det inte finns något skräp i vägen.
2

Klättra upp på lastaren och säkra bältet runt knät. Bekanta dig med instrumentpanelen och alla spakar. Flytta växelspaken på höger sida om ratten till neutralläge. Den neutrala position är i mitten av rattstången.
3

Vrid nyckeln till tillbehörsläget i ca 10 sekunder och sedan starta motorn. Låt motorn värmas upp i ungefär två minuter innan du använder lastaren. Tryck ner bromspedalen. Bromspedalen fungerar som en broms och en koppling. Tryck framåt på växelspaken för att köra lastaren i en riktning framåt.
4

Tryck ned gaspedalen för att köra lastaren. Vrid slutet av växelspaken medurs för att ändra redskap för att öka hastigheten på lastaren. Använd spaken på höger sida av sätet för att höja och sänka skopan eller gripar.
5

Tryck framåt på hinken spaken för att sänka skopan eller gripar till marken. Dra tillbaka spaken för att höja skopan. Flytta spaken till höger sida av konsolen för att rotera skopan uppåt i en skopa rörelse. Flytta spaken till vänster sida av konsolen för att rotera skopan nedåt i en dumpning rörelse.
6

Ta lastaren till ett stopp genom att trycka in på bromspedalen och vända i slutet av växelväljaren tills den är tillbaka i det första växelläget. Dra växelspaken tillbaka till mitten av rattstången att lägga i friläge. Kör Caterpillar 988 hjullastare i omvänd genom att dra tillbaka på växelspaken. Du kan också ändra växlarna i omvänd genom att vrida änden av växelspaken medurs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149435.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.