Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att dra en husvagn med en Mercedes CLK320

En Mercedes GLK 320 med husvagn eller släpvagn, blir tyngre, kommer att accelerera långsammare, har en minskad lutning klättring förmåga, och tar längre tid att sluta. Dessutom kommer kombinationen att vara mer benägna att side-vind rörelsen och därför behöver mer noggrann styrning. Andra faktorer som spelar in är extra kontroller före körning, och frågor som rör bromsning och kylvätska. Men kör en GLK-serie med en husvagn är möjligt med några justeringar och kan utföras ganska enkelt. Saker du behöver
kabelhärvan adapter till 7-polig
Visa fler instruktioner
1

Ställ automatlåda spaken till läge "P" och dra åt parkeringsbromsen . Stäng alla dörrar och baklucka samt par upp vagnen. Anslut vagnens kabelhärvan till Mercedes. Mercedes använder en 7-polig kontakt, så en adapter kan behövas. Anbringa säkerhetskedjorna mellan vagnen och Mercedes med Krysslagt dem under vagnen dragstång och fästa dem till Mercedes-kopplingen, och inte stötfångaren eller axel.
2

säkerhetskontroller. Kontrollera att kedjorna är anslutna belysningen fungerar, och Mercedes-speglarna är blockerade. Kontrollera att växeln i vagnen är säker och bunden. Addera 3

Flytta långsamt och så snart det är praktiskt, testa elektroniskt styrda bromsar (om de är monterade) genom att momentant trycka bromspedalen så vagnen kan aktivera sina bromsar, då bromsar stadigt. Har ytterligare en person dubbelkolla att stoppet lampor fungerar.
4

Kör framåt och inte bromsa tvärt. Begränsa växelspaken-intervall om växlarna hålla ändra (välj 4, 3, 2, eller 1 beroende på lutning). Använd växellägen att bromsa motorn där det är möjligt. Stäng av luftkonditioneringen om instrumentbrädan Kylvätsketemperaturmätare klättrar markant och glöm inte den extra längden vid omkörningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149280.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.