Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra MPG för 1999 Silverado 5.3

Chevrolet lastbilar har producerats sedan 1918. Medan Silverado namn används för att beteckna utföranden, var 1999 års modell första året Chevrolet använt namnet för att beteckna en lastbil linje. Det amerikanska Department of Energy publicerar den förväntade genomsnittliga miles per gallon för lastbilar i Silverado linjen. Medan de publicerade bränsleekonomi betyg är beroende på installerade tillval, är den faktiska mpg uppnås beroende på förarens körning vanor, de miljöförhållanden, tillståndet i underhåll och eftermarknad tillägg till fordonet. Saker du behöver
Däcktryck Spark mätare
pluggar
Bränslespridare
Kall tilluft (CAI) katalog Nytt avgassystem
Performance tuner
Visa mer Instruktioner
Underhålla Fuel Economy
1

Ta bort eventuella föremål som inte behövs ur hytten och sängen i Silverado. Det amerikanska Department of Energy föreslår varje 100 pounds bort från lastbilen kan förbättra din körsträcka med så mycket som 2 procent.
2

ersätta den vanliga vätskor i din Chevy drivlina med kvalitet syntetiska vätskor. Växellåda, bakre differential, växellåda och motorolja bör vara helt ersättas med kvalitet syntet med samma vikt. Reducerad friktion på de delar drivlinan minskar mängden energi som förloras i att överföra kraft till hjulen. Dessa reducerad effekt krav medför marginella ökningar i bränsleekonomi. Addera 3

Kontrollera din lastbilens däcktryck och se vart upp till den maximala rekommenderade kalla tryck. Lågt tryck i ett enda däck kan minska körsträcka med så mycket som 15 procent.
4

Byt motorns tändstift och bränslespridarna om din Silverado har mer än 100.000 miles. Slitna tändstift och spridare resulterar i både dålig förbränning och ineffektiv bränsleförbrukningen. Slitna spridare, även när rengöras av insättningar, kommer att producera en ineffektiv spray av bränsle och försämrad bränsleekonomi. Byte av slitna pluggar och injektorer kan resultera i bränsleekonomi återställande av 10 procent eller mer. Addera körstil Justeringar
5

Stäng av trucken för att undvika förlängd tomgång. När motorn är påslagen, och fordonet inte är i rörelse, degraderar bränsleförbrukningen avsevärt övergripande mpg. Tomgång i fem minuter kan försämra mpg med så mycket som en halv mil per gallon per tank.
6

Eliminera onödiga aggressiva körvanor. Snabb och aggressiv acceleration, upprätthålla trycket gaspedalen till sista stund och sedan bromsa och köra över Klassad hastighetsgränser alla bidra till minskad mpg. Det amerikanska Department of Energy antyder aggressiv körning kan resultera i bränsleekonomi förlust av upp till 33 procent.
7

Lossa fyra-wheel-drive-läge, om sådan finns, när den inte behövs. När alla fyra hjulen är engagerade, måste motorn producerar mer kraft för att påskynda och bibehålla hastigheter, vilket resulterar i försämrad övergripande bränsleekonomi.
8

Kör på den upphöjda delen av trottoaren under regniga eller våta förhållanden. Körning i spåren kvar som en följd av tung trafik kräver din motor för att öka bränsleförbrukningen och effekt för att övervinna den extra friktionen som produceras på dina däck genom vattnet i spåren. Addera Ström och bränsleekonomi Förbättringar
9

Byt ditt lager systemet luftintag med en kall luft intag (CAI). Kall luft intag skydda systemet luftintaget från motorns värme. Den kallare luften, den tätare är den. Den tätare luften är, desto mer syre den innehåller för förbränningsprocessen, vilket gör din motor arbeta mer effektivt på samma mängd bränsle annars förbrukas.
10

bort regn vakter, bugg avvisare, steg sidor och marken effekter på lastbilen. Eftermarknad modifieringar som hämmar flödet av luft runt fordonet kommer att öka luftmotståndet. När den är installerad, måste bränsleförbrukningen öka så att motorn den marginella effekt skillnaden krävs för att övervinna motståndet produceras.
11

Performance-tune Silverado motor och transmission. Anslut en handhållen prestanda tuner avsedd för 1999 Silverado till OBDII porten finns under förarsidan streck ovanför nödbromsen. Prestanda tuners kan komma åt och justera bränsle trim, timing, smattrar skift, poäng skift och andra optimeringar för att öka bränsleekonomi. Förinstallerade anpassade låtar kan laddas in i din Silverado s färddator med möjlighet att justera inställningar eller returnera den till fabriksinställningarna. Anpassade professionella låtar är också tillgängliga för Silverado. Professionella tuners åt ODBII port, men använda programvara som installerats på datorer för att komma åt inställningarna. Prestanda låtar kan inte bara öka bränsleekonomi, men också öka kraften och prestandan i lastbilen.
12

Byt tillverkarens systemet lager avgaserna. Silverado s lager avgasrören kan ökas med en halv till en tum i diameter för att öka prestandan av avgassystemet. Prestanda ljuddämpare kan också installeras för att möjliggöra mer effektiv borttagning av avgaser, vilket ökar den totala effekt som överförs till hjulen. Den ökade kraften i en prestanda avgassystem, om de kopplas till icke-aggressiv körning, kommer att resultera i vinster bränsleekonomi upp till 10 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148935.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.