Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en trailer

trailers är helt slutna trailers som kan variera i storlek från 1000-pound utility trailers till massiva två tons dumprar är konstruerade för att flytta möbler eller andra stora föremål. Oavsett storlek, det finns flera steg som krävs för att ställa upp och bogsera dessa trailers ordentligt. Lyckligtvis dessa steg är inte särskilt svårt att följa. Instruktioner
1

Se till att din bil är kan bogsera valda trailer. Din bil ska ha lämplig belysning uppkopplingar, bör en dragkrok stark nog att bära upp vikten för släpvagnen och dess innehåll, ett skumt boll av samma storlek som den kontakten på släpets dragstång, samt ha en motoreffekt kraftfull nog att bogsera trailern till sin destination. Rådgör med din mekaniker eller en representant från en släpvagn hyra butik för att se till att din bil passar alla dessa krav.
2

Lyft vagnens dragkrok tillräckligt hög för att tillåta dig att säkerhetskopiera bilens dragkula undertill. De flesta större vagnar kommer att ha en inbyggd hydraulisk domkraft som tillåter dig att göra detta, medan andra mindre vagnar kan behöva lyftas upp manuellt och bosatte sig på dragkulan.
3

Sänk släpets bollen kontakten på bilens dragkula och dra ner den säkra monteringen. Vissa vagnar kan ha en enkel spärr som snäpper på plats för att säkra vagnen på bollen, medan andra kommer att ha en skruvmontering som bör handen åtdragna för att säkerställa släpet är fäst vid fordonet.
4

Anslut kabeln trailern belysning till bilens elektriska sele. De flesta fordon som kan bogsera en trailer kommer att ha en kontakt under den bakre stötfångaren som kommer att acceptera någon typ av släpvagn ledningar. Om kontakten på släpet är av en annan typ med den på din bil, bör du kunna köpa en adapter från någon lokal bil hyra butik.
5

Testa släpets belysning innan körning av. Slå på bilens strålkastare, signal vänster och höger och bromsa, kontrollera varje ljus på släpet för att säkerställa att den fungerar innan vi går vidare till nästa i sekvensen.
6

Kör inte över den rekommenderade hastigheten för din släpvagn. De flesta biluthyrningsfirmor föreslår högst 55mph vid bogsering av en trailer. Du kanske vill gå långsammare än detta, beroende på storleken på din specifika trailer.
7

Gör vida svängar när du svänger. Du har en extra flera meter bakom bilen som du inte hade tidigare, och du måste se till att du har tillräckligt med utrymme när du vrider så att släpvagnen inte köra upp över en trottoarkant eller på en trottoar.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149211.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.