Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Lite saker att förbättra din gas körsträcka

Med den ständigt ökande priset på gas, konsumenterna blir pressas hårdare än någonsin. Även om de kan tyckas trivialt när det tas på individuell basis, det finns flera steg som bilister kan vidta för att säkerställa att deras bilar är tillbaka den bästa bränsle körsträcka som de kan. Lades upp över tid, kan dessa göra en märkbar skillnad i dina bränslekostnader. Kör smidigt och effektivt

Ett av de bästa sätten att förbättra din gas körsträcka är att köra mjukt, vilket kan vara svårare än man tror i dagens stressiga, sped-up världen. Istället för att smälla gaspedalen i golvet när du tar bort från ett stopp, tryck stegvis och på gaspedalen. Gör inte rev motorn så högt det går, men flytta tidigt nog att bilen fortsätter att accelerera, men använder inte alla sina tillgängliga makt. Överskrid inte skyltad hastighet. Decelerate smidigt. Inte bara kommer din bränsle körsträcka vara lite bättre men din stress nivå kan gå ner.
Kombinera Errands
p Om du har en dag där du har en lång lista med saker att göra, planera din dag så att du kombinerar dina ärenden på en resa. En kall motor kräver mer bränsle för att värma upp, så kombinera ärenden kommer att säkerställa att din motor förblir varm, snarare än att kyla ner innan den startas igen för en annan arbetsrelaterat.
Övervaka Tire Pressure

Detta är en viktig del av att optimera din bränsleekonomi. Håll en lufttrycksmätare i handskfacket och kolla ditt lufttryck varje par veckor, eller ännu oftare. Däck som inte har tillräckligt med luft i dem skapar rullmotstånd, vilket kräver mer kraft och bränsle för att övervinna. Felaktigt däcktryck kan också påverka hanteringen och ökar däckslitaget. De flesta bilar har ett klistermärke på förarsidan dörrkarmen eller innanför bränsle dörr som har tillverkarens rekommendationer däcktryck.
Sköta din motor
p Det finns några mindre underhåll artiklar som kan bidra till att din motor återvänder optimal bränsle körsträcka. Byt olja vid tillverkarens rekommenderade intervaller med rätt typ av olja. Kontrollera och byt ut tändstiften vid rekommenderade intervall för att säkerställa att motorn brinner bränslet effektivt. Likaså byt bränslefilter regelbundet för att säkerställa att motorn får en stadig tillförsel av rent bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149422.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.