Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en 98 Chevrolet Camaro Z28

Du har precis köpt en 1998 Chevrolet Camaro Z28. Men det är en sexväxlad manuell växellåda och du inte vet hur man ska flytta den. Detta kan vara första gången med en manuell bil eller bara din första gången i en manuell växellåda Z28. Hursomhelst, har du fått veta hur man flytta bilen för att köra det ordentligt och inte stanna bilen. Instruktioner
1

Leta kopplingen och växelreglage. Kopplingen är på vänster sida av chaufför-side golvbräda. Den shifter kommer att vara i mittkonsolen av fordonet.
2

Tryck ned kopplingen med vänster fot och flytta reglaget åt vänster och uppåt. Detta är första växeln. Kontrollera att växelreglaget är hela vägen till vänster innan du skjuter upp det eller du kanske lägga den i tredje växeln. Andra redskap är rätt under första växeln. För att komma från första till andra medan du kör, låt av gasen och trycker på kopplingen i. När kopplingen är i, flytta shifter direkt ner från första växeln. Väl i den andra, kan du trycka ner gasen igen. Addera 3

att flytta in i tredje, släppa ut gasen och trycker kopplingen i. Växla upp från andra, mellan första och andra. Flytta sedan reglaget något åt ​​höger och uppåt. Detta är tredje växeln. Det är inte en stor skillnad mellan första och tredje. Då kan du trycka på gasen igen. Flytta inte växelspaken hela vägen till höger eller du ställa bilen på femmans växel. Fjärde växeln ligger precis nedanför tredjedel. Att flytta in i fjärde, släppa ut gasen och trycker kopplingen i. Sedan flytta shifter direkt ned från tredje. Detta är fjärde växeln. Du kan sedan komma tillbaka på gasen.
4

Släpp ut gasen och trycker in kopplingen. Växla upp och hela vägen till höger för att flytta in i femte växeln. Om din shifter är inte hela vägen till höger, kan du vara på tredje växeln. När du är på femmans växel, kan du trycka ner gasen igen. Sjätte växeln är precis nedanför femte växeln. Att flytta in i sjätte, låt av gasen, tryck in kopplingen och tryck shifter rakt ner.
5

Reverse i 1998 Z28 är hela vägen till höger och ned med växelspaken. Det finns inget ovanför omvänt på en sexväxlad manuell växellåda. För att lägga i backen, går från neutral, vilket är i mitten av alla de redskap (i huvudsak inte i någon växel). Skjut in kopplingen och tryck in reglaget hela vägen till höger och nedåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148624.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.