Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

2005 Prius Mätarställning Enhancement Information

Toyota Prius är en hybridbil som levererar imponerande tack bränsleekonomi sin sparsamma gasmotor, som arbetar med ett laddningsbart elsystem. Prius "bränsle körsträcka kan maximeras av föraren. Underhåll

bibehålla ordentligt din Prius. Motorns bränslefilter, tändstift och andra tune-up poster bör vara i god form och bytas ut regelbundet för att maximera bränsleekonomin. Detta inkluderar regelbundna oljebyten.
Däcktryck

Kontrollera däckens lufttryck är korrekt. Under-pumpade däck skapar Dra och minska bränsle körsträcka.
Coast på Hills

kusten på kullarna när det är säkert att göra så. Prius har en praktisk "Glide"-läge för just sådana tillfällen. Planera dina enheter så att du kommer att köra ner så många kullar som möjligt.
Kör mjukt

kör mjukt och försiktigt. Istället för att köra aggressivt vid varje tillfälle, sakta ner och njuta av åkturen. Smidig tillämpning av gasen kommer att maximera bränsleekonomin.
Undviker A /C

Använd inte luftkonditioneringen eller defroster om det inte är nödvändigt. Dessa tar energi för att fungera, vilket ökar mängden energi och bränsle att Prius behov.
Kombinera Errands

Kombinera dina ärenden så att du inte upprepade gånger startar bilen när det är kallt, vilket tar mer energi. Istället utför så många ärenden som möjligt på en resa, så att motorn inte har en chans att svalna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149230.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.