Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips När lära sig att köra

När du först lära sig att köra en bil, kanske du inte vet var du ska börja för att förfina din körteknik. Köra säkert kräver att du ska kunna styra din bil och vara uppmärksam på din omgivning samt trafikreglerna i din jurisdiktion. Innan du tar bilen på vägen, inspektera den för eventuella säkerhetsrisker såsom läckande däck, dim strålkastare eller fel blinkers. Vägmärken och villkor

Skaffa en förarhandbok eller liknande instruktion dokument för ditt område och studera det noga innan det blir bakom ratten. Förarens manualer tenderar att ha en sektion som innehåller grundläggande instruktioner om hur man kör i trafiken.

Lär dig att känna igen och reagera på vägskyltar. Den röda åttkantiga stoppskylt, till exempel, kräver att du kommit till ett fullständigt stopp i en korsning, pausa och vänta på annan trafik. En "Yield" skylt i en korsning måste du ge till någon trafik eller fotgängare korsar skärningspunkten, så sakta ner när du närmar dig. Också uppmärksamma hastighetsgränsvarningar tecken, som finns till för din säkerhet.
P Om du vill passera ett annat fordon i trafik, uppmärksamma själva vägen --- endast vissa områden är lagliga passerar zoner. Om vägen har två heldragna linjer, kan du inte skicka ett fordon framför dig. . Om vägen har en streckad linje eller om linjen på din sida är trasig, kan du skicka, men du måste dra tillbaka över så snart som möjligt

på våta vägar, köra långsammare: Det tar din fordon längre tid att komma till ett fullständigt stopp när vägarna är slick.
köregenskaperna

Ta bilen du tänker köra till en övergiven parkeringsplats eller liknande område med öppen utrymme med en licensierad förare följer med dig. Öva acceleration, bromsning och svarvning. När du accelererar eller bromsar, gör det långsamt. Racketen på bromsen kan orsaka dina hjul att låsa och bilen att sladda, det sätter också onödigt slitage på bromsarna. Likaså lägger golv gaspedalen belastningen på motorn och använder extra gas.

Vid vändning komma in i vanan att använda blinkers vid alla tidpunkter. Enligt New York State DMV, bör du använda din blinker cirka 100 meter innan du tänker vända. Practice handsignaler: Signify en högersväng genom att hålla din vänstra arm ut genom fönstret och höja din underarm, beteckna en vänstersväng genom att förlänga din arm rakt, och innebära en avsedd stopp genom att låta din underarm droppe

När. du säkerhetskopierar, tur att titta bakom dig. Lita inte bara på backspegeln --- sitt område av eftertanke är för liten.
Observation and Safety

alltid hålla ögonen på vägen och se vad andra fordon gör, speciellt när du börjar köra i trafik. Även om det finns regler på plats för att garantera säker körning, aldrig räkna med att andra drivrutiner du stöter följer dem --- lära sig att reagera snabbt och korrekt.

Undvika att få in vanan att slå på bilradion eller stereo systemet och vrida upp volymen högt. Även om du kanske gillar att lyssna på din favoritmusik för att bryta rutinen av körning, berövar hög musik du om möjligheten att höra andra fordon. Du kan inte bara förlita sig på synsinnet under en dimmig dag eller på natten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148937.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.