Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en fyrhjulsdriven i Snow

Den fyrhjulsdrift är en underbar uppfinning som kan rädda dig från att fastna i svåra väderförhållanden, såsom lera eller snö. Det finns några knep för att lyckas fyrhjuling i snön som du behöver veta. Så följer du dessa steg för att stanna på språng i snön. Instruktioner
1

Se till att du har god lera och snö eller all-season däck på din bil innan du kör i snö. Det är en bra idé att bära sandsäckar, slirskydd, en domkraft och en spade.
2

Sätt ditt fordon fyrhjulsdrift innan fastnar. Om snön börjar bli djup eller det är slaskigt, komma ut och vrid manuella nav i, sedan flytta in i hög räckvidd eller sätta din automatiska fyrhjulsdriften i fyra-hög position.
3

Kör långsamt om vägen är slick och undvik skarpa svängar. Den fyrhjulsdrivna mekanismen orsakar ett ryck att inträffa om fordonet går in i en sladd som faktiskt kan göra en dålig situation värre. I en sladd, bromsar försiktigt och håll ner bromspedalen om bilen har ett låsningsfritt bromssystem, pump bromsen lätt om inte
4

Undvik att försöka bryta sig igenom en stor snödriva går. nedförsbacke. Du kommer att fastna även om du använder fyrhjulsdrift. Det är ibland möjligt att bryta igenom en stor snödriva kommer uppförsbacke, eftersom du kan alltid backa ur och ta en annan kör på det.
5

Håll din farthållare ut vid körning på snöiga, våta eller isiga vägar. Det kan orsaka dina däck att snurra eller sladda. Gasa försiktigt och om du känner att dina däck börjar snurra eller glida, ta bort foten från pedalen.
6

Använd fyrhjulig lågväxel endast om du ska resa mycket långsamt. Höga hastigheter kommer att förstöra en överföring fallet i lågväxel. Det är användbart för branta backar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147869.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.