Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Scooter Safety Inspection Checklist

Skotrar, både elektrisk och förbränning tankas, är ett ekonomiskt genomförbart alternativ till bilkörning. Innan du trycker på vägen, dock kommer en regelbunden schemalagd säkerhetskontroll se din tid på vägen är en smidig en. Regelbundet inspekterar din scooter tar disciplin, men kan betyda skillnaden mellan en problemfri resa och en olycka. Daglig

Inspektera din scooter dagligen före varje åktur. Daglig underhåll kan ofta göra skillnaden mellan skada, får en biljett, med din scooter stulen eller spendera dyrbar tid på den sida av vägen fixa något som kan ha fastställts hemma där verktygen finns.

Kontrollera alla lampor på skotern inklusive din baklykta, främre och bakre blinkers och hel-och halvljus på pannlampa. Ta en närmare titt på dina däck. Sök visuellt och försiktigt genom beröring för vassa föremål i däcket som kan orsaka en lägenhet. Pumpa däcken så snart som möjligt om lufttrycket är lågt. Kontrollera att se till att peg låser på hjulet och styret lås är i drift. Kontrollera bränslenivån eller, om du använder en elektrisk skoter, laddningsnivå. Sitt på cykeln och justera speglarna. Ge din horn en tut. Starta motorn, börjar köra långsamt och testa först den bakre och sedan främre bromsarna. När du är redo att gå, köra första milen eller så långsammare än normalt och lyssna efter eventuella problem.
Six Months

Byt motorolja var sjätte månad eller 1000 mil . Byt oljefilter vid skotern har en också. Nästa, långsamt inspektera dina däck för slitage. Sprickbildning längs sidoväggarna indikerar att det är dags för nya däck. Bald däck, däck som saknar trampa i något område, är farliga, speciellt under regn och snäva kurvor, och bör bytas omgående. Inspektera dina ekrar och göra vissa de är täta. Lube gaspådrag och kablar paus. Senaste, kolla alla fästen för att säkerställa att ingenting är löst eller att falla av, till exempel dina hjul.
One Year

Undersök inre delar skoter varje år eller 3000 miles. Börja med att byta växellådsolja, installera ett nytt tändstift och rengöring luftfilter. Inspektera gaspådrag och kablar paus för nötning av kablar och byt ut vid behov. De drivremmar och kedjor bör justeras årligen liksom. Slutligen är det dags att inspektera bromsbelägg, monterade materialet i bromsarna som pressar mot antingen bromstrumman eller skiva, skapar friktionen nödvändigt att stoppa skotern. Par dessa steg med dem i sex månader checkup att hålla din scooter i den bästa formen möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148187.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.