Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Bakaxel Differential Ratio Jämförelser för Gas MPG

En bilens bakaxel förhållande numeriskt uttryck. En högre siffra betecknar en lägre kvot. Till exempel, om de bakaxelutväxlingar listades som 3.31:1 och 3.42:1 och 3.55:1 och 4.10:1, är det lägsta förhållandet av de fyra kugghjulen 4.10:1. Ju lägre utväxlingsförhållandet, desto mer varvtal krävs för att bibehålla en given hastighet med ekvivalenta däckstorlekar. Körvanor

utväxlingen kommer att ha en effekt på den faktiska bränsleekonomi på din bil, kommer dina körvanor kompensera eventuella vinster eller förluster. Den faktiska skillnaden mellan en 4,10 utväxling och en 3,73 utväxling på motorvägshastigheter är mindre än 200 rpm. Vid mindre än 60 miles per timme, är bränsleekonomin främst beroende av förarens vanor, snarare än utväxlingsförhållande. För att sänka din bränsleförbrukning, kör på ett konsekvent och måttlig hastighet.
Utväxling Effect

vid en given hastighet, och om allt annat är lika, en högre växel ratio axel - återigen, ett lägre antal - kommer att ha en positiv effekt på bränsleekonomin. Effekten är vanligen minimal och kommer att stå för mindre än en enda mil per gallon, och vanligtvis de vinster ses vanligtvis på motorvägshastigheter. Dessutom kan de bränsleekonomi vinster eller förluster från en axel utväxlingsändring direkt kompenseras av den valda sändningen.

Transmission direkt påverkar bränsleekonomi vid en given hastighet. Motorns varvtal och bränsleförbrukning är generellt lägre i högre växlar. Till exempel kan en transmission med fyra standard hastigheter som arbetar vid 55 mph se en 200 rpm skillnad mellan hög och låg axel ratio, medan en växellåda utrustad med en overdrive kan bara se en 160 rpm skillnad mellan samma två bakaxelutväxlingar.
Addera Utväxling och Däckstorlek

utväxling påverkas inte bara av axeln, men också däckets storlek. Om bilen har en låg utväxling, kan du kompensera detta genom att installera något större diameter däck. Till exempel kommer ett fordon med en 4,10 axel med 30,2 tums diameter däck har en ny utväxling av 3,97 med 31,2 tums installerade diameter däck. Se Axle Ratio Calculator i avsnittet Referenser nedan för specifika beräkningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149115.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.