Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra en Audi A3: s gas körsträcka

Den 2010 Audi A3 anses vara en ganska sparsam fordon när det gäller gas körsträcka. Denna modell är EPA uppskattar är 21 miles per gallon i staden, 30 mpg på landsväg och 24 mpg i blandad körning. Om du äger en A3, det finns fortfarande några saker du kan göra för att säkerställa ännu effektivare bränsleförbrukning. Instruktioner
1

Stick till hastighetsbegränsningen. Om du går över 60mph kommer A3 använda mer bränsle.
2

Använd farthållaren på motorvägen. Alla Audi A3-modeller är utrustade med farthållare funktionen. Det hjälper dig att upprätthålla en konsekvent hastighet, vilket sparar på bränsleförbrukningen orsakas av konstant acceleration och retardation.
3

Använd Audi A3 speciella verktyg. Nyare modeller som A3 TDI har ett särskilt system Driver Information som hjälper dig att övervaka din gas körsträcka. Fordonet har också två genomsnittliga displayer bränsleekonomi, tillsammans med en realtid MPG mätare, för att informera dig om bilens bränsleförbrukning. Kör med realtid mätare aktivt att hjälpa dig att utveckla effektivare körsätt.
4

Förvandla din luftkonditionering av när du inte behöver det. Luftkonditioneringsapparater lägga extra belastning på motorn, vilket orsakar högre bränsleförbrukning.
5

Undvik dragande onödiga tunga saker i din A3. Onödiga belastningar skapar mer friktion på fordonet, vilket gör ont gas körsträcka.
6

Håll dina däck pumpade till rätt tryck för att öka gas körsträcka. Se "Resurser" för en länk till rekommenderat däcktryck för alla Audi A3-modeller.
7

Använd rekommenderad typ av motorolja för din modell. De flesta Audi A3s använder olja med 5W-40 eller 5W-30 viskositet rating, men kolla din manual för att se. Om du använder fel typ av olja kan minska din bränsleförbrukning med upp till två procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148622.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.