Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en bil med en pickup

När du behöver transportera en bil och har ingen extra drivrutin, bilen bogseras bakom en pickup truck är ett alternativ. För att säkert dra en bil du måste ha rätt utrustning, inklusive en kapabel pickup och rätt draganordning för den typ av bil som ska bogseras. Oavsett om du flyttar över hela landet eller bara transportera en bil genom stan, efter det korrekta förfarandet är absolut nödvändigt. Saker du behöver
Tow dolly
Car trailer
Hitch
dragstång
dragkula
Visa fler instruktioner
1

Bestäm högsta dragkapacitet av pickup som ska användas genom att hänvisa till bruksanvisningen eller specifikationen finns placerad på förarsidan dörrkarmen. Kontrollera vikten på bilen som kommer att bogseras genom att titta på dess specifikation klistermärke. För att säkert bogsera bilen, måste den väga mindre än den maximala dragkapacitet på dragfordonet.
2

Inspektera baksidan av pickup för att se om den är utrustad med en dragkrok. Om så är fallet, läs specifikationen etiketten på dragkroken för att säkerställa att det är klassificerat att bogsera vikten på bilen. Om inte, köpa och installera en bolt-on skumt betyget till lämplig vikt. Slip dragstången, vilket fäster dragkulan till skumt, i skumt och fäster den med ett skumt stift.
3

Hyra eller köpa en bogsera dolly för att transportera framhjulsdrivna bilar . Fäst bogsera dolly till pickup med rätt storlek dragkula för släpet. Park pickup och dolly på en plan yta med den engagerade parkeringsbromsen. Har en partner guida dig som de främre hjulen på bilen drivs på dolly tills de är upp mot Dollys hjulet stannar. När framhjulen är på dolly, använd remmarna på hjulet stannar säkra bilen till släpet. Innan bogsering, släpp bilens parkeringsbroms och placera i friläge.
4

Hyra eller köpa en bil släpvagn att säkert transportera fyrhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyra fyrhjulsdrivna bilar. Haka släpet till pickupen genom att fästa tunga släpet till lämplig storlek dragkulan. Med upphämtning och släpvagn parkerad på en plan yta, långsamt köra bilen på vagnen med hjälp av ramper som ingår med släpvagnen. Placera bilen i parken, engagera nödbromsen, och använd spännband för att säkra bilen till släpet. Drape spännband över varje däck på bilen och fäst dem till tie-down håller i släpet.
5

Hook upp den elektriska ledningar i trailern till eluttaget på pickup s dragkrok . Kontrollera att släpets bromsljus och blinkers på rätt sätt fungerar innan sakta accelerera för att börja din resa. Kom ihåg att lämna minst det dubbla standard följande avstånd medan bogsering och alltid hålla sig till skyltad hastighet för bilens släp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149173.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.