Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Billansering Tekniker

dragracing består av två bilar fortkörning i en rak linje över samma mängd avstånd. Under ett dragrace, kommer varje bil har en annan lansering teknik. För att hitta den bästa tekniken för din bil, behöver du experimentera med din bil och vara medveten om förändringar i din setup, asfalten kvalitet och väderförhållandena. Men du kan begränsa de typer av tekniker billansering ner att besluta två faktorer: transmission typ och drive-hjul typ. Manuell växellåda

Med en manuell växellåda, den snabbaste lanseringen från en död stopp innebär halka kopplingen och snurra hjulen. För att bestämma hur mycket halka är behov, experimentera med din bil genom att hålla på gasen vid olika varv per minut vid lanseringen. Du vill undvika att trycka på gasen för mycket, vilket skapar överdriven hjulspinn, men du också vill inte trycka på gasen för lite och riskerar bloggat ner motorn. Du måste få gasen i precis rätt position vid lanseringen och behålla den tills du korsar mållinjen. Addera Automatisk växellåda

att starta en bil med en automatisk växellåda, vill du hålla bilen stilla med golv bromsarna med din vänstra fot samtidigt varva med motorn med din högra fot. Denna broms-åtdragning tekniken bygger upp en effekthöjning innan lansering och minskar turbofördröjning. Var medveten om att detta sätter en hel del stress på din sändning, och uppbyggnaden av värme från att stress kan förstöra din automatväxellåda.
Framhjulsdrift

Om du är dragracing en bil med framhjulsdrift, installera wheelie barerna. Bilar med framhjulsdrift tenderar att tappa greppet och snurra framhjulen. Detta händer eftersom plötslig acceleration flyttar vikten från framhjulen mot bakhjulen. För att förhindra detta, installera wheelie barerna i baksätet på din bil. När du har gjort det, starta din bil med lågt gaspådrag för att förhindra att hjulen spinner. Enligt den moderna Racer hemsida, gradvis öka din gas som du får dragkraft.
Bakhjulsdrift

När du startar en bil med bakhjulsdrift, vara medveten att din bil har mer dragkraft från startlinjen, och du behöver inte oroa dig för att snurra hjulen. Detta innebär att du kan använda mer gas än med en framhjulsdriven bil. Du vill också att halka kopplingen mer för att förhindra motorn från bloggat ner.
All-Wheel Drive

Eftersom all-hjulsdrivna fordon har noll hjulspinn när på en nästan full gas lansering, kan du ansöka frikostigt din gas. Bara vara medveten om att dessa typer av full gas lanseringar anstränga kopplingen och drivlinan. I kombination med en automatisk växellåda, bilar med fyrhjulsdrift är lättast att starta, enligt modern racer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148661.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.