Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man växlar i International 10 speed Lastbilar

Även lastbilar är mycket större och mer kraftfull än andra fordon, de kräver liknande körteknik, såsom växling och vrida försiktigt. Växling i en 10-speed internationell lastbil är något annorlunda än att byta växel i en manuell sportbil, och kräver större uppmärksamhet och skicklighet, tillsammans med exakt timing och multi-tasking. Om du är ny till att köra en stor lastbil, öva växling på tomma vägar. Aldrig ta ögonen från vägen eller fokusera din uppmärksamhet på att byta växel i stället för att köra säkert. Instruktioner
1

Undersök din omgivning att se till att det är säkert att köra framåt.
2

tag i växelspaken och dra den mot mitten, till "neutral "position. Tag i hög /låg tryckvakt och dra den till "ned"-läge. Sätt foten på kopplingspedalen och tryck kopplingspedalen mot lastbilens golv. Slå trucken genom att vrida nyckeln i tändningslåset.
3

Ställ din andra foten på bromspedalen. Tryck på bromspedalen mot golvet. Dra växelspaken till lämplig växel och släpper truckens parkeringsbromsen. Dra bort foten från kopplingspedalen och flytta den till gaspedalen. I de flesta fall vill du starta i andra växeln.
4

Tryck på gaspedalen tills lastbilens RPM passerar 1400. Tryck på shift-knappen när du trampar på kopplingspedalen. När motorns varvtal läsning minskar, har växeln skiftat.
5

Slutför en dubbel-koppling växelspaken. Tryck på gaspedalen tills trucken når den lämpliga RPM. Flytta shift knappen bakåt. Släpp gaspedalen och kopplingspedalen trampas ner. Flytta växelreglaget i friläge och släpper foten från kopplingspedalen. Tryck på kopplingen något och flytta växeln till lämplig växel. Steg på gaspedalen och flytta foten från kopplingspedalen.
6

Fortsätt byta växel, som behövs. Normalt bör du byta till fjärde växeln på cirka 1500 rpm och femmans växel vid cirka 1600 rpm. Stanna vid 1700 rpm eller högre när man är i någon växel ovanför femte växeln. När du når den femte växeln, måste du trycka på hi /lo-omkopplaren till "upp" för att växla ytterligare.
7

Växla ner för att stoppa lastbilen. Ta bort foten från gaspedalen för att bromsa trucken. Applicera gasreglaget och shift-knappen framåt. Flytta växelreglaget i friläge och släpper foten från kopplingspedalen. Tryck på kopplingen något och flytta växeln till lämplig växel. När du når andra växeln, stoppa lastbilen genom att trycka på bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149303.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.