Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder manuell växling läge på en automatisk växellåda

En halvautomatisk växellåda eller dubbel-växellådan är en transmission som använder två interna kopplingar för att köra fordonet i antingen automatiskt eller manuellt läge. Eftersom kopplingarna är internt, behöver du inte trycka på kopplingen samtidigt flytta. De dubbla kopplingar fordon har knappar för att byta redskap på antingen ratten eller förskjutning ratten. Halvautomatiska växellådor ger bättre bränsleförbrukning genom att automatiskt justera växellådan för maximal bränsleeffektivitet. Den snabba svarstiden för växellådan gör det också en utmärkt överföring stil för vägar med täta stopp. Växling med en halvautomatisk växellåda är precis som att flytta på en manuell bil utan behov av en koppling. Instruktioner
1

Läs bilens manual innan du kör med den halvautomatiska transmissionssystem. Manualen kommer att kunna berätta för dig hur just din bil system fungerar och var de nödvändiga knapparna finns. Notera den rekommenderade skiftande varvtal för varje växel.
2

Starta bilen och flytta bilen i halvautomatiskt läge. Lokalisera knapparna växlingsindikatorerna som kan likna plus och minus tecken eller upp och ner pilar.
3

Håll på bromsen. Tryck på shift upp-knappen för att växla motorn till första växeln. Släpp bromsen och tryck lätt på gaspedalen för att gå framåt.
4

Tryck på skift upp-knappen för att höja växeln när du skynda baserat på varvtal finns i din manual.

5

Tryck på skift nedåt för att sänka redskap som du sakta ner eller låta bilen automatiskt nedväxling för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149180.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.