Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Defensiv körning Styrning Tekniker

Oväntade risker kan uppstå på vägen när som helst, och du behöver veta några defensiva körkunskaper att hålla ratten under kontroll i sådana situationer. Titta på ratten som en urtavla, bör du ha händerna placerade mellan 09:00 till 10:00 och 02:00 till 03:00 lägen. Oroa dig inte om att hålla i ratten för hårt, ett lätt grepp låter dig känna vägen bättre. Push-Pull metoden

pull-push-metoden är standard lärde hela USA. Premissen bakom denna metod är att placera händerna på de 10 och klockan 02:00 lägen ratten. Den högra handen förblir på höger sida om ratten och de vänstra stannar på vänster sida. Om du svänger höger, kommer den högra handen drar ratten nedåt och den vänstra handen flyttas ner för att ta över. Den vänstra handen skjuter hjulet upp som den högra handen rör sig upp, etc. Denna metod hindrar händerna från att korsa över som med handen över hand metoden, vilket är en förbjuden metod i vissa delar av världen.


Bakhjul Skid
p Om dina bakhjulen börjar slira, omedelbart ta bort foten från av gaspedalen och styra mot bilden - om du känner den bakre delen av fordonet glider till vänster och sedan styra bilen till vänster, om den bakre delen av fordonet överkompenserar och börjar att väja i den andra riktningen, sakta styra bilen i riktning av sladd. Applicera stadigt tryck till bromsarna. De flesta bilar har ABS (låsningsfria bromsar) bromsar, men för dem som inte gör det, pumpa bromsarna försiktigt.
Framhjul Skid

Ta din fot från gaspedalen och växla till "Neutral". Vid denna punkt, oroa dig inte om att styra ut ur bilden. Hjulen glider i sidled kommer att bygga friktion och återfå grepp på vägen. Så fort du känner dragning avkastning, placera bilen i "Drive" och accelerera försiktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148114.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.