Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Om Brake Lights

De flesta bilar har idag tre bromsljusen: två införlivade med bakljus och blinkers, och det tredje bromsljuset ställa högre på bilen, oftast i bakrutan. Det finns ett antal olika typer av lampor som används för bromsljus, inklusive 1157 lökar, 2157 lökar och valfria LED-lampor. De LED-lampor finns vanligen i det tredje bromsljuset. Typer

typ av glödlampor bromsljuset varierar från bil till bil. I de nya fordonen, bromsljus använder kretskort och i äldre bilar, går ledningar direkt till glödlampan. Alla bromsljus körs parallellt krets --- om man går ut, kommer de andra fortfarande fungerar, till skillnad från om de kördes i en serie --- om man misslyckas, de alla misslyckas.
Funktioner

broms glödlampor innehåller två delar, var och en med olika intensitet. Den lägre intensitet används för bakljus, men när föraren trampar på bromspedalen, desto högre intensitet ljus i lampan tänds i samband med lägre intensitet elementet i lampan och signifikant ökar ljusstyrkan på lampan. Det varnar föraren bakom dig att du kommer att sakta ner eller komma till ett stopp.
Fördelar
p Om ett fordon är utrustat med en eftermarknad LED-bromsljus i tredje bromsljus, kommer du att märka när föraren bromsar in, som LED-lampor har ett högre ljus än en vanlig glödlampa. De LED-lampor kan ha många små lökar som kan komma på i en sekventiell linje, fånga förarens uppmärksamhet snabbare på grund av den blinkande.
Identifiering
p Det finns ett par av sätt att identifiera en glödlampa bromsljus. Om både blinkers och broms glödlampor dela en lins, kommer bromsen glödlampa har två delar som löper genom det (oftast på äldre bilar). De nyare bilar har glödlampan bromsljus bakom en röd lins och blinkers lampa bakom den gula linsen. Den tredje bromsljuset delar inte sin lins med andra lampor.
Överväganden

Även ledningarna för bromsljusen är konstruerad ur säkerhetssynpunkt, vilket gör att alla lökar att arbeta utom för den trasiga glödlampan, gäller detta inte om bromsljuskontakten är defekt. Om strömbrytaren är defekt, kommer ingen av bromsljusen tänds, och du kommer inte att bli varnad när föraren framför dig saktar ned eller stannar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147983.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.