Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Funktionshindrade Parkering Krav

Någon plats som ger parkering kommer att ha några funktionshindrade parkeringsplatser som finns, som är markerade med blå linjer och en skylt som anger att den parkeringsplats är reserverad för personer med funktionshinder. Den amerikanska with Disabilities Act eller ADA, definierar funktionshinder och bestämmer lämpliga åtgärder mot individer med funktionshinder. Den bestämmer även kraven för handikapparkering. Parkering Spot Storlek

Enligt ADA, måste funktionshindrade parkeringsplatser ha en bredd på minst 96 inches. De inte bara är skyldiga att uppfylla de minsta bredd krav, men de måste också ha en mittgång parkering tillgång. Gången är nödvändig för någon i rullstol så de har utrymme. Storleken på parkering plats är vanligtvis något större för de med svårighet parkering. Två handikapp parkeringsplatser bredvid varandra får dela en mittgång.
Handikapparkering Plats

parkeringsplats måste ha den närmaste rymden till entrén så personer med funktionshinder inte färdas långa sträckor för att komma till fastigheten.
antal parkeringsplatser

handikapplatserna har lägsta antal baserat på storleken på parkeringsplatsen . De mindre partier behöver inte ha så många fläckar handikapp parkering som de större parkeringsplatser. Varje parkeringsplats måste ha minst ett handikapp eller funktionshinder parkeringsplats i en lämplig storlek för parkering en skåpbil. Parkeringsplatser med 26 till 50 platser måste ha minst en bil och en van parkeringsplats tilldelas för handikapparkering. Varje parkeringsplats med över 500 parkeringsplatser måste avsätta 2 procent av parkeringsplatser för handikapparkering.
Ramper

Varje parkeringsplats som har en fotgängare kantsten, trappor eller liknande utrymme skall tillhandahålla en ramp för rullstol och handikappanpassningen. Rampen ligger vid handikapplatserna för enkel åtkomst och inte har abrupta förändringar. Den bör ha en mild uppförsbacke och halkfritt åtgärder för att förhindra skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148763.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.