Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man fixar statisk på min bil Radio

Bilradio ljudet aldrig kommer att vara av samma kvalitet som en CD eller ens komprimerade MP3-filer. Anledningen är att bilradioapparater är känsliga för störningar från miljövariabler. Det är den typ av odjuret och är inneboende i tekniken. I en fast plats, kan radioapparater justeras och interferens elimineras i viss utsträckning. I ett fordon i rörelse, är statiskt mycket svårare att kontrollera --- även om det kan vara marginellt kontrolleras. Instruktioner
1

Kontrollera din antenn är helt öppet om det är teleskopisk. Keep cykelställ och cyklar från taket på bilen så mycket som möjligt
2

. Du kanske tycker att det är det här extra stål som orsakar statiska. Du kan felsöka detta genom att ta bort gallret och cyklar för att se om den statiska blir reducerad.
3

Undvik att använda AM-bandet på natten om det statiska blir outhärdlig. Statiskt på natten på AM orsakas av signaler som reflekteras från den övre atmosfären. Radiostationer nära varandra på bandet kan störa varandra. Den positiva sidan av AM och atmosfären på natten är att signaler kan färdas långa sträckor - så mycket som 1.000 km. Du måste avgöra om det är värt det.
4

Re-scan om du upplever statisk. På FM-bandet i städerna, är signalen delning, där en reflekterad signal och den viktigaste signalen slår radion samtidigt förhärskande. Re-scanning kan fixa det ibland.
5

bilresa från kraftledningar om du upplever störningar på AM-bandet.
6

Identifiera huruvida den statiska sker vid samma fysisk plats och /eller tid på dygnet. Du kan hitta en liten omväg på väg kan åtgärda problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148377.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.