Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en manuell 5 Speed ​​

Som av 2010, mindre än 10 procent av fordonen i USA har manuella växellådor. Eftersom majoriteten av fordon har automatiska växellådor, kan en manuell vara en källa till stolthet för den person som vet hur man kör den. Utöver detta, manuella växellådor kostar vanligtvis mindre än automatiken och använda gas mer effektivt. Medan vissa förare kan klaga på den extra ansträngning som behövs för att köra en manuell, gör denna satsning manuella förare mer uppmärksam än andra, enligt de Edmunds fordonsindustrin experter. Trots den negativa bilden av handböcker är svårt att köra, de kan faktiskt vara lätt att använda. Instruktioner
1

Titta på din växelspak. Anmärkning om "R" (bakåt) är i topp-vänstra läge eller botten-positionen längst till höger. Gears 1 till 5 är i samma positioner i båda fallen.
2

Tryck den vänstra pedalen (kopplingen) hela vägen ner med din vänstra fot. Flytta växelreglaget till neutralläge, dvs det läge där du kan flytta den lätt från vänster till höger mellan alla växlarna. Vrid nyckeln i tändningslåset för att starta bilen.
3

Flytta växelreglaget till "1", vilket är första växeln. Underlätta din fot gradvis från kopplingspedalen när du trycker på gaspedalen ner med din högra fot att köra framåt. Om bilen "dör" (spiltor eller stängs av oväntat), starta om processen från steg 2.
4

Roll ner fönstret och lyssna efter ovanliga varva ljud från bilen. Notera om fordonet verkar arbetskraft i den aktuella växeln (en dra känsla), eller om den uppåtriktad varning pil visas på instrumentpanelen. Upprepa steg 3 för att sätta bilen i en högre växel när detta händer.
5

Tryck kopplingen ner när du bromsar med din högra fot. Gör detta efter hand som du gjorde när du kopplar in gaspedalen för att hålla fordonet från att dö.
6

Dra upp den övre delen av shifter använda index och fingrar mitten och flytta den till "R" för att driva in vända. Flytta dina fötter som du gör när du kör framåt eller bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148499.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.