Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Fördelarna med en Samåk

Enheten till och från arbetet kan rinna tid, pengar och energi från en pendlare, samt skapa slitage på bilen och utgöra en negativ inverkan på miljön. Bilpooler, eller samåkning, är ett alternativ till denna stressande situation. Det finns olika sätt för bil-pool till arbete. I vissa bilpooler, driver en person hela tiden medan ryttarna hjälp att betala för gas och parkering. I andra bilpooler, medlemmarna turas körning, och ingen börser pengar. Oavsett hur det är gjort, kan den person som väljer att bilpool lindra påfrestningarna av att pendla. Finansiella fördelar

Bilpooler tillåter förare att spara pengar på gas. Med gaspriserna alltid en oro, kan de ekonomiska besparingarna bli betydande. I fall där anställda måste betala parkeringsavgifter, är en fördel för samåkning att det minskar dessa kostnader. I vissa områden där vägarna har vägtullar eller över broar, är Carpoolers debiteras en reducerad avgift eller betala ingen alls. Bilpooler sänker också kostnaderna för avskrivningar på bilen, genom att minska slitaget på fordonet. Om flera förare delar på körningen, då varje persons bil inte används varje dag i veckan. Eller om en förare använder sin bil som det viktigaste verktyget, de andra förarna pitch in för att täcka kostnaderna.
Livskvalitet Fördelar

Bilpooler erbjuder kvalitet livets fördelar, såsom minskad stress (mindre bilkörning för varje individ) och nya vänskaper. För de som är passagerare, möjliggör att tiden ett par minuter att varva ner, läsa eller ta en tupplur innan du anländer till destinationen. Bilpooler hjälper några anställda, som kan tendera att vara långsam eller frånvarande, för att bli mer pålitlig eftersom de är ansvariga inför sina kolleger pendlare. Bilpool passagerarna lämna sina fordon hemma, frigöra upp dem för andra familjemedlemmar att använda under arbetsdagen, om det behövs.
Energi Fördelar

När förare bilpool , det finns färre bilar på vägarna, så det är lägre bil utsläpp. Detta bidrar till att förbättra luftkvaliteten genom att minska luftföroreningarna. Bilpooler sparar också energi eftersom bensinförbrukningen delas mellan de bilpool ryttare i stället för varje individuell körning till och från arbetet ensamt brinnande bränsle.
Traffic Fördelar

Vägarna är mindre överbelastad när förarna väljer att samåka, och det finns fler parkeringsplatser tillgängliga. Så bilpooler hjälper alla som kör, genom att lätta vägen och parkering trängsel. I vissa områden, särskild hög beläggning-fordon körfält är tillgängliga för bilpooler, så den restid reduceras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148380.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.