Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en 5 Shift Hastighet Stick

En femväxlad stick shift är en manuell växellåda, vilket betyder att bilförare måste manuellt växla vid rätt tidpunkt, som bestäms av nivån på motorns varv per minut (RPM ) ränta. Denna manuella växellådan har faktiskt sex växlar - fem att flytta bilen framåt, och ett (omvänt) som flyttar den bakåt. Typiskt manuella växellådor kräver användning av ett förarmanövrerat koppling, vilken styrs av en fotpedal placerad till vänster om bromspedalen. Nya eller oerfarna förare har ofta svårt att behärska de redskap föränderliga process, särskilt när det gäller att smidigt koppla in kopplingen via fotpedal. Av denna anledning bör nykomlingar övar byta växel när bilen står stilla med motorn avstängd. Instruktioner
köra en 5 Speed ​​Stick Shift
1

Öva växling innan du försöker köra en bil med en fem-växlad växellåda på vägen. Sätt på parkeringsbromsen när bilen motorn är avstängd. Växla från växel till växel genom att flytta växelspaken till sina olika förinställda växellägen, samtidigt trampa på kopplingspedalen.
2

Placera bilen i neutralläge innan motorn dras runt. Neutral är typiskt i mitten av fem växlad konsolen. Håll kopplingspedalen hela vägen ner när du startar bilen. Efter placering av transmissionen i 1: a växeln, gradvis släpper foten trycket på kopplingspedalen. Runt mittpunkten i denna process, kommer motorn att börja engagera överföringen och driva bilen framåt - mjukt och smidigt om du skiftar kugghjulen ordentligt, men mer som en sparka bakut bronco om du "pop" kopplingen istället genom att släppa din fot tryck för snabbt. Detta kommer också att döda motorn.
3

försiktigt placera foten på kopplingen och pressa samtidigt flytta till första växeln. Alltid börja flytta bilen från första växeln. Använd samma metod för att flytta in alla fyra efterföljande växlar framåt, en i taget, samtidigt framåt och plocka upp fart. När du vill flytta bilen till backen, men du måste först stoppa bilen. Efter detta, tryck ner kopplingspedalen och flytta shifter till backväxelläget, successivt låta upp på kopplingen tills bilen börjar röra sig bakåt.
4

Som du vinna hastighet, kommer du att märka att motorn RPM: s ökade (genom att kontrollera tachmoter instrumentbrädan motorn), och du kommer att få höra förändringen motorljudet till en högre tonhöjd. Växla till följande redskap när varvtalet når ungefär 3000 RPM. Hoppa inte växlar samtidigt få fart. Om du släppa ut kopplingen för fort, kommer bilen kränga framåt (eller bakåt om du är i omvänt) och motorn kommer att avstanna.
5

En sak du kan göra med en femväxlad manuell sändning som ägare av automatlåda bilar inte kan göra, är att använda bilens motor som en broms för att sakta ner. Denna teknik är känd som nedväxling. Till nedväxling, bromsar först att bromsa, men inte stoppa, bilen, när du närmar dig en stoppskylt, trafikljus, eller, kanske, en skarp kurva på vägen. Nästa, trycka ner kopplingspedalen och flytta motorn till nästa lägsta växeln, till exempel, om du kör i 5: e växeln, nedväxling till 4th gear.As de lägre växel aktiveras, kommer ljudet av motorn ändras till en högre tonhöjd , och du kommer att vara redo att växla ned till den näst lägsta växeln, vilket ytterligare kommer att bromsa bilen. Aldrig nedväxling till 1: ans växel, eftersom detta belastar kopplingen och bromsa motorn alltför abrupt. När du når ungefär tio miles per timme, växla transmissionen i friläge och använda fotbromsen för att ta bilen till ett fullständigt stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148465.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.