Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Fuel Saver Tips

Veta de bästa sätten att använda bränsle klokt kan spara en massa pengar samt slitage på din bil. Individuellt, kan dessa tips varje bidra till att spara lite bränsle. När du använder dem alla, kan det verkligen göra en skillnad i din budget och göra dig till en säkrare förare. Hastighet

Ju snabbare du kör desto mer bränsle du använder. Bilar är mest bränsleeffektiva på runt 45 mph, men om du håller dig nära hastighetsgränsen, kommer det fortfarande att spara bränsle. Du får ungefär 21 procent bättre gas körsträcka på 55 km /h än 65 mph.
Tire Pressure

Kontrollera däcktrycket regelbundet för att kontrollera att de är pumpade till rekommenderat tryck . Mjuka däck kan leda till mer friktion orsakar mer bränsle och slitage på däcken. Det är bäst att kontrollera dem när kallt som drivande värmer luften i dem, vilket ökar trycket. Det är bäst att kontrollera dem minst en gång i månaden.
Luftfilter

luftflödet är begränsat av ett smutsigt luftfilter, så se till att ditt är rengöra. Du kan också få luftfilter som kan rengöras i stället ersättas av ett miljövänligt alternativ.
Acceleration

Stansning gasen att accelerera efter ett stopp är ett säkert sätt att SUPA gasen ur din tank. Accelerera i måttlig takt och hålla ett säkert avstånd till bilen framför dig. Påskynda snabbt bara för att få slå igen på din bromsar och accelererar igen avfall mycket bränsle. Måttlig acceleration och retardation resulterar också i mindre slitage på bilens motor och bromsar samt minska risken för olyckor.
Tune-ups

Regelbunden tune-ups och oljebyten hjälper din motor att köra mer effektivt, vilket sparar bränsle och slitage på motorn. Oljebyten brukar rekommenderas var 3000 till 5.000 miles beroende på bil och vilken typ av körning du gör regelbundet. Om du har det, använd det Addera Farthållare

så mycket du kan säkert om du kör där det finns en hel del backar.
Rengöring

hålla bilen ren och rensade ut kan minska vikten och luft friktion och hjälpa till att spara bränsle.
Idling
p Om du stoppas längre än en minut, stäng av motorn. Addera Air konditionering

Håll dina fönster rullas ner så mycket du kan upp till ca 45 mph. Över denna hastighet är det mer effektivt att hålla dina fönster stängda och köra luftkonditioneringen på grund av friktion orsakad av öppna fönster, speciellt solen tak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148141.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.