Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Handikapp parkering klistermärke Rules

En handikapp parkering klistermärke är en nödvändighet med tanke på att människor som har funktionshinder som gör rörligheten svårt eller omöjligt. Om du har ett funktionshinder och mobilitet har blivit ett problem för dig, tala med din läkare om möjligheten att få ett klistermärke handikapp parkering eftersom det i många fall behöver du hennes godkännande. Handikapp klistermärke reglerna varierar från land till land, men vissa regler är liknande över stater. Skaffa ett handikapp klistermärke


att få ett handikapp klistermärke, måste du lider av ett tillstånd som påverkar din rörlighet såsom hjärtsjukdomar, lungsjukdomar, en diagnostiserad sjukdom, en sjukdom som påverkar rörligheten (t.ex. som lupus SLE eller muskeldystrofi), vissa synproblem eller oförmåga att använda eller förlusten av ett eller båda benen eller båda händer eller armar. I de flesta fall måste du fylla i en ansökan om ett handikapp klistermärke och har din läkare, kiropraktor, optiker, ögonläkare eller en läkare assistent autentisera ditt behov av klistermärken med en signatur. I vissa stater, såsom Kalifornien, behöver du bara besöka Department of Motor Vehicles, om du har förlorat båda armarna eller ett eller båda benen för att få ett handikapp klistermärke. Ditt tillstånd kan eller inte kan kräva en avgift.
Användning av klistermärken

När du använder ett handikapp klistermärke, har du rätt att parkera i de utrymmen som innehåller en rullstol symbol eller en trottoarkant målade blå. Du är också tillåtet att parkera på gröna trottoarkanter (oftast tidsfrist parkering) på obestämd tid eller mellanslag tilldelade för invånare eller kunder i en särskild byggnad eller verksamhet. Du kan parkera på uppmätt parkering gratis. Även med ett handikapp klistermärke, kan du inte parkera i en röd zon, vit zon eller gula zonen.
Typer av handikapp Stickers
p Det finns en några typer av handikapp dekaler. Funktionshindrad veteran klistermärken kan ges till veteraner som har ett funktionshinder som påverkar rörlighet eller blindhet som ett resultat av aktiv tjänst. De är berättigade till samma rättigheter och privilegier som de med civila handikapp klistermärken. Dessutom kan du få en tillfällig handikapp klistermärke (från en till sex månader) för tillfälliga skador såsom ett brutet ben eller för att tillfriskna från ryggkirurgi. De med permanent funktionsnedsättning kan få bestående men klistermärken, som måste förnyas vart två till fem år, beroende på läget.
Bedräglig användning av Handicap klistermärken

Only den person som var utfärdat handikapp klistermärke kan det. Olaglig användning av ett handikapp klistermärke, smide en medicinsk myndighet underskrift för att få ett handikapp klistermärke eller använda en falsk handikapp klistermärke kan resultera i böter och viten. Varje stat är annorlunda. Till exempel, kan Kalifornien böter brottslingar $ 250 till $ 3500 och placera dem i fängelse i sex månader i stället för eller som tillägg till böterna. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148375.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.