Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en 5-Speed ​​

Körning med släpvagn är en färdighet lärt sig genom erfarenhet bakom ratten. Att lära sig att bogsera med ett fordon som har en femstegad växellåda adderar komplexitet till uppgiften. Kramade och växling en manuell växellåda ökar antalet arbetstillfällen föraren måste koncentrera sig på. Detta minskar förarens uppmärksamhet på vägen och kan skapa en farlig situation. En fem-växlad växellåda kräver också föraren att använda mer clutch under acceleration för att öka motorns vridmoment på drivhjulen. Instruktioner
1

Bestäm den maximala dragkapacitet på dragfordonet genom att titta i sin bruksanvisning. Vagnens vikt plus lasten det redovisade får inte överstiga detta betyg.
2

Omvänd fordonet upp till släpvagnen så att dess skumt är direkt under dess kopplare. Sänk ner vagnen på dragkrok och låsa kopplingen på plats med en saxpinne.
3

fästa släpets kedjorna till bilens dragkrok genom att korsa dem under kopplingen. Fäst släpfordonets elektriska anslutningar till bilens elektriska mottagare.
4

Skjut fordonets koppling till golvet och placera transmissionen i första växeln. Feather kopplingen utåt samtidigt lägga lite gas för att accelerera.
5

Minska mängden nedväxling du använder för att bromsa fordonet eftersom vikten för släpvagnen ökar slitaget på kopplingen kuddar.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149468.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.