Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en resa släpvagn med en Expedition

Bogsering en resa släpvagn med en Ford Expedition kräver skicklighet och erfarenhet. Bogsering ökar riskerna möter när man kör, inklusive möjligheten av rollovers och fällknivsfenomen. En Ford Expedition är en stor bil, men kan vara offer för den extra vikten och krafter som är inblandade när bogsering en resa släpvagn eller 5: e hjulet fritidsfordon. Men dessa problem kan lösas med förberedelser och bogsering kunnande. Instruktioner
1

Kontrollera att resa släpvagn är rätt ansluten till din Ford Expedition. Fullt ingrepp med kulan, och fäst den med en tung lås. När det är låst höja resa trailer några inches använda uttaget installerat på resor släpvagn tunga. Om kopplingen är ansluten med bollen då expeditionens hitch bör börja stiga. Se till att kabeln kontakten sitter och säkras med ett stort gummiband. Testa släpvagnens bromsljus, blinkers och faror för att säkerställa den elektriska fungerar. Anslut säkerhetskedjorna till expeditionen i ett kors-mönster som lämnar lite att ge. The cross-mönstret kommer att fånga resor släpvagn tungan om det kopplas bort. Innan avgår kontrollera att du har däck kritor, en extra släpvagn däck, däck förändras utrustning och facklor trafikanter i händelse av ett sammanbrott.
2

Ladda resa släpvagn korrekt. En av de viktigaste sakerna är att balansera vikten inuti din resa trailer. För mycket tyngd till någon sida kan orsaka svajande, och möjligen en vält släpvagn. För mycket tyngd på främre eller bakre delen av släpvagnen kan orsaka dragkraft problem med Expedition och släp. Sätt 15 procent av släpets vikt på tungan, 70 procent över axeln och 15 procent nära den bakre delen av släpvagnen. Hålla vikten även från vänster till höger. Använd tie downs att undvika föremål glida över släpet. Detta är viktigare för släpvagnar som används för transport av gods än 5th wheel fritidsfordon. Addera 3

Accelerera långsamt tills du når en säker hastighet. Detta kommer att hålla svajande uppstår genom att låta trailern för att få fart med Ford Expedition. Detsamma gäller för att bromsa om det inte är absolut nödvändigt för att utföra en hård broms.
4

Släpp gaspedalen, men trampar inte bromsen om släpvagnen börjar svaja. De flesta gånger vajande korrigeras genom att helt enkelt sänka din hastighet, och styra så lite som möjligt. Over-styrning är en av de främsta orsakerna till välte trailers. Regelbundet kontrollera din släpvagn med hjälp av sidospeglar.
5

endast göra svängar som du vet att du har avslut. Att veta den sammanlagda längden av din resa trailer och Expedition hjälper dig att navigera svängar. Swinging är en teknik som används för att göra svängar med släp. Om du gör en högersväng måste du svänga lite åt vänster innan man svänger för att tillåta att släpfordonet avslut. Vänstervarv är inte så svårt som du brukar ha fler avslut till den sidan.
6

Undvik vända din släpvagn. Inte bara är resor släpvagnar notoriskt svåra att styra i omvänd, men vyn kommer att vara starkt begränsad. Alltid hitta parkering där du kan dra igenom utan att säkerhetskopiera. Om du måste back-up ihåg att din trailer kommer att gå i motsatt riktning som du styr - om du vill peka trailern lämnade du måste vrida ratten till höger. Vända en släpvagn kräver övning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149166.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.