Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra bränsleekonomin i en Mercedes

Mercedes-Benz började bygga bilar i början av 1900 inom ramen för Daimler Corporation. De flesta av Mercedes 'nyaste bilarna har stora motorer byggda för prestanda och inte för att spara bränsle. Vissa modeller, såsom den lilla C class, kan förbättra miles per gallon bättre än stora modeller, som S-klass eller GL SUV. Du kan förbättra bränsleekonomin mest genom att ändra din körstil och vistas up-to-date på underhåll. Instruktioner
1

Ändra din körstil. De flesta människor köper en Mercedes för höga prestanda och snabb acceleration, men smäller på gaspedalen bara bränner extra bränsle och minskar din genomsnittliga miles per gallon. När man startar från en hållplats, sakta trycker ner pedalen. Ta bort foten från gasen i väntan på ett stopp, snarare än att accelerera och att behöva på bromsen. När du kör på motorvägen, ställ in farthållaren och försöka att inte köra över 70 km /h eftersom körning i höga hastigheter krävs mer bränsle. Förändra din körstil är en av de bästa sätten att förbättra bränsleekonomin.
2

Håll dig uppdaterad på alla underhåll kontroller, inklusive oljebyten. Få din olja och filter bytas var 3000 miles, även om du använder syntetisk olja. Detta är ett enkelt underhåll jobb som kommer att upprätthålla kvaliteten på din motor för livslängden på bilen. Klicka på länken "Mercedes Maintenance Manuals" under "Referenser" för tillgång till underhåll manualer för Mercedes fordon tillverkade från 2000 till 2010. Hälsa din motor och transmission är nyckeln till att förbättra bränsleekonomin.
3

Drive mindre och under lågtrafik tider. Försök att inte köra under rusningstid. Stanna och gå körning brännskador bränsle och inte få dig långt. Också försöka kombinera många korta resor till en resa genom att göra alla dina ärenden samtidigt.
4

Shift till en hög växel vid låga hastigheter om din Mercedes har en manuell växellåda eller en sport handbok med växelpaddlar. Motorn fungerar inte så hårt på högre växlar. Detta kommer att göra bilen långsammare under acceleration, men kommer att spara bränsle.
5

Håll dina däck ordentligt pumpade. Kontrollera lufttrycket i däcken minst en gång i månaden och före långa resor. Däck med lågt tryck påverkar hur bilen hanterar och minskar livslängden på däcken. Motorn måste arbeta hårdare för att rotera däck med lågt tryck, vilket leder till att mer bränsle bränns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148086.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.