Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Skolbuss vinterkörning tips

Att vara en skola busschaufför är ett mycket ansvarsfullt arbete. Avhandlingar drivrutiner är betrodda med vård av tiotals barn varje dag. Föräldrar litar på dem för att vara säkra, försiktiga, tillförlitlig och trovärdig. Detta är särskilt viktigt under vintermånaderna när hårt väder kan skapa farliga körförhållanden. Extra försiktighet måste iakttas vid körning i vintervädret, eftersom det är svårt och kan även vara farligt. Pick-up tider

Behåll konsekventa tider då plocka upp elever. De kommer att vara mer benägna att vara i tid, om föraren är. Dessutom är det orättvist att göra eleverna vänta i kylan under långa perioder eftersom de är osäkra på vilken tid du anländer.
Sikt

När sikten är dålig, ska förarna alltid vända på strålkastare och kropp ljus clearance. Detta hjälper dig att se andra och hjälpa andra ser dig.
Halvljus

Använd halvljus när vädret är blött.

Bromstryck

När vägarna är våta och isiga, bromsa mjukt. Försök också att undvika sladd.
Torkare och lampor

När vindrutetorkarna är på, bör belysningen vara på. Addera Ljus Objektiv

Rent ljus linser så ofta som behövs för den mest ljusstyrka. En gång i veckan borde räcka, om inte vädret är mycket extrema.
Hastighet

Drive långsamt och vara särskilt medvetna om överbelastade vägar.

avfrostnings

avfrostnings bör användas när det är nödvändigt för att rensa vindrutan och windows. Detta kommer att bidra till att upprätthålla god sikt.
Korsningar och korsningar järnväg

Var mycket försiktig vid korsningar och järnvägar korsningar. Förutsätt inte att andra förare kan, eller kommer att sluta. Och om du ser ett tåg som kommer, inte försöka slå det. Inte bara kan du orsaka en olycka med tåget, men du kan sladda från en hal väg.
Körteknik

Var medveten om andra förare på vägen. Du ska inte bara vara en defensiv förare, men en offensiv förare. Kom ihåg att du innehar flera liv i dina händer.
Avstånd

Håll en säker körning avstånd mellan dig och andra fordon. Avståndet för våta, snöiga och isiga vägar kan vara tre till nio gånger större än avståndet på en torr väg
Andra tips:.

Broar och överfarter: överfarter och broar brukar få isiga och slick innan vägarna. Detta beror på deras temperaturer är oftast kallare än vägarna så vara särskilt försiktig när temperaturen sjunker under eller att frysa

nedgraderingar eller Kurvor:.. Sakta ner väldigt tidigt för korsningar, nedgraderingar och kurvor

starter och stopp: Använd mjuka starter när man kör iväg. Detta kommer att bidra till att förhindra snurra i framdäcken. Dessutom, stanna långsamt

Curves:. När du går runt kurvor, inte gå fort eller gör plötsliga rörelser. Detta kan orsaka en buss att sladda

Changing Lanes:. När du byter körfält, ge dig själv tid att gå in i nästa körfält säkert

gångtunnlar:. När du går igenom en gångtunnel, vara medveten om att även om bussen skulle passa under det under sommarmånaderna, det kanske inte på vintern om isen hänger från den eller snö packas på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148467.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.