Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur få bättre gas körsträcka på Ford 2,9 L

Ford 2.9l motorn är en V6 och utvecklats från Ford Köln gjutjärn motor som ursprungligen gjordes i Köln, Tyskland. Den 2.9l motorn återfinns på bilar som Ford Ranger, Ford Bronco II, och andra Ford-modeller som säljs endast i Europa. Genom att förändra din körteknik och skötsel av motorn, kan du förbättra bränsleeffektiviteten på din Ford 2.9l motor. Instruktioner
1

förskjutning till högsta växel du kan på lägsta möjliga hastighet, om du har en manuell växellåda. Motorn snurrar inte lika fort i högre växlar, och därför använder mindre gas.
2

bort övervikt från fordonet. Motorn måste använda mer gas för att driva ett tungt fordon. Addera 3

Kör långsamt. Det finns ingen anledning att slå igen på gasen att accelerera snabbt. Du bränner en hel del bränsle genom att köra i höga hastigheter, speciellt i en pick up truck och Ford Bronco, de två bilar som säljs i USA med 2.9l motorn, eftersom de är större fordon och inte aerodynamisk.
4

Ta ditt fordon i för regelbunden service. Ford rekommenderar att du tar din 2.9l motor i att Ford mekaniker var 15.000 miles för en inspektion för att kontrollera frågor, inklusive transmissionsolja nivå och motorns kylsystem, förutom en multi-punkt inspektion. Ford rekommenderar byte av luftfilter och bränslefilter var 30.000 miles och oljebyte var 3000 miles eller var 6 månader, beroende på vilket som inträffar först. Fordon som Ford Ranger och Ford Bronco II som har 2.9l motorn måste inspekteras oftare om de används för att bogsera eller kört offroad förhållanden. Se länken under Resurser för att leta upp Fords rekommenderade underhållsplan för din bil med en 2.9l motor. Ta hand om din motor med dessa underhållskontrollerna är ett av de bästa sätten att förbättra bränsleekonomin.
5

Minska tomgångskörning. Försök att undvika att köra under rusningstid på dagen. Idling brännskador gas men bilen rör sig inte. Förvandla din bil av om du vet att du kommer att sitta i trafiken eller om du väntar på en parkeringsplats. Du behöver inte värma upp bilen genom att låta den gå på tomgång om inte temperaturen är under 0 grader F.
6

Brake mindre genom att förutse stopp. När du ser ett stopp som kommer, låt upp på gasen och glida till ett stopp i stället racketen på bromsarna 75 meter från hållplatsen ljus. Körning tålmodigt och långsamt är ett av de bästa sätten att förbättra bränsleeffektiviteten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148058.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.