Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en turbo som en motorbroms

Motorbromsverkan med en turboladdad motor är samma process som för en sugmotor. Motorbromsning uppnås genom nedväxling till en lägre växel när det saktar bilen. Friktionen hos de roterande motorns inre delar saktar effektivt fordonet. Detta kan bidra till att minska utmattningsrisk och slitage, speciellt när friläge ned långa backar. Motorbromsning kräver en manuell växellåda så att föraren kan välja lägre växel som behövs för motorbromsning. Instruktioner
1

Lyft foten från fordonets spjäll som om du utrullning till stopp normalt. Applicera bromsen för att bromsa fordonet till den önskade utrullning hastighet.
2

Lyft av bromsen när den önskade utrullning hastighet uppnås. Trampa ner kopplingspedalen och flytta reglaget till växeln facket en lägre från de redskap som du befinner dig i. Innan du släpper kopplingspedalen trycker gasreglaget till rev motorn till varvtal värde behövs för lägre växel. När motorvarvtalet till den nödvändiga RPM, släpp kopplingspedalen. Detta minskar kopplingen slitage och ger en mjukare nedväxling jämfört med att helt enkelt släppa ut kopplingspedalen när RPM värdet är på tomgång.
3

Låt fordonet till kust i lägre växel. Den ökade motorvarvtalet värde skapar större motstånd på hjulen, effektivt sänka utrullning hastigheten på din bil. Processen kan upprepas för att välja en ännu lägre växel och utrullning hastighet. Men alltid bromsen till önskad hastighet innan nedväxling för att undvika övervarvning av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149371.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.