Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Köranvisningar till Toyota Prius

kör en Toyota Prius är mycket som att köra de flesta andra automatlåda bilar. Prius skiljer sig från konventionella fordon, dock i att det är en hybrid elbil. Vissa är keyless, och alla har en "Park"-knappen i motsats till en växel i det namnet på växelspaken. Även om detta kan vara främmande och kanske lite förvirrande, kör en Prius är faktiskt väldigt enkelt med lite övning. Instruktioner
1

Sitt ner i förarsätet och sätt den rektangulära nyckeln i tändningslåset facket. Vissa Priuses inte har en nyckel alls. I detta fall, gör du hoppa över detta steg och börja med steg 2.
2

Tryck ned bromspedalen och tryck på "Power"-knappen. "Klar" tänds. Med en Prius, måste du kliver alltid på bromsen ordentligt innan motorn startas. Motorn startar inte om du inte trycker på bromsen först.
3

Trampa ner parkeringsbromsen för att frigöra det. Om parkeringsbromsen är redan urkopplad, kan du hoppa över detta steg.
4

Sätt Prius i växeln med joystick-liknande växling. Välj bakåt eller enhet, beroende på vilken riktning du vill att bilen för att resa.
5

Tryck golvet pedal på höger (gaspedalen) att flytta Prius, och ordet pedal på vänster (bromsen) att stanna, precis som att köra någon annan bil.
6

Sätt växelspak i neutralläge (N) när du har nått din destination och vill sätta Prius i "Park." Sedan är det bara att trycka på "Park"-knappen ovanför växelspaken. Observera att till skillnad från de flesta bilar, "Park" är inte på växelspaken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149060.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.