Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man gör en 460 Ford Få bättre bränsle körsträcka

Den 460 kubiktum Ford motor användes i en mängd olika fordon som tillverkas av Ford Motor Company 1968-1996. Denna "big block" motor var mycket uppskattad för sin höga hästkrafter och rikliga mängder av vridmoment vid låga varvtal. Idag är det 460 Ford tillgänglig som en resultatorienterad "lådan" motor för hög hästkrafter racing och street applikationer. En motor här stort har en stor törst efter bränsle, och dagens gaspriser efterfrågar sätt att få bättre bränsle körsträcka ut av det. Med dessa tips kan du få flera miles per gallon och minska ont denna stora motor kan sätta på din plånbok. Instruktioner
1

avstå från aggressiv körning. Plötsliga starter, hårda stopp och hårda, inkonsekventa gaspådrag användning kan inte bara lägga slitage på din bil, men det kan också skicka 460 Fords bränsleekonomi rasar nedåt. Öva smidig acceleration, mjuk inbromsning och konsekvent gaspådrag ansökan.
2

Styling din 460 Ford när det behövs. Den genomsnittliga tune-up handlar om att ersätta tändstift, filter och byte av motorolja. Utföra dessa uppgifter kan bidra till att förbättra din bränsle körsträcka med 4 procent, enligt US Department of Energy.
3

bort övervikt när det är möjligt. En törstig motor t.ex. 460 blir bara törstigare när dragande överlaster. Om du har tunga föremål som du inte behöver för att dra runt, bli av med dem. Lightening fordonet kommer att ha en positiv effekt på bränsle körsträcka.
4

Håll förgasaren justeras till rätt specifikationer. Den 460 Ford-motorn använder en förgasare för att leverera bränsle till motorn, och en missanpassad förgasare kan dumpa överskott av bränsle i motorn och skapar extra utsläpp.
5

Stäng av motorn vid stillastående under långa perioder. Din motor nät 0 mpg vid tomgång, vilket gör aktiviteten ett slöseri med bränsle när motorn är att värmas upp i kallt väder.
6

Lyda hastighetsgränsen. Dessa fordon har en tendens att få deras bästa körsträcka när de reser på 55-65 mph på motorvägen. Att gå över gränsen kommer att orsaka att motorn förbränner mer bränsle.
7

kortare, färre resor. Långa resor och flera stopp förbränna bränsle, så överväga att konsolidera dessa hållplatser och kartlägga kortare vägar till dina destinationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149061.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.