Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en lastbil

Eftersom mängden olja som finns minskar, priset på bensin ökar, direkt påverkar hur mycket pengar spenderas fylla en lastbil gastank. Spara den mängd bensin som används av en lastbil är inte bara en miljömässigt ansvarsfull sak att göra, är det kostnadseffektivt också. Instruktioner
1

bort överflödiga kilon från din lastbil. Övervikt har betydligt större inverkan på den gas körsträcka på mindre fordon. Däremot kan övervikt har fortfarande en negativ effekt på en lastbil förmåga att bevara gas.
2

Stäng av motorn vid tomgång i mer än en minut. När din lastbil är på plats med motorn på, sjunker antalet miles som din lastbil kan få ut av varje gallon av gas till noll, effektivt minska din gas körsträcka helt.
3

Kontrollera din lastbilens däck för att se till att de är pumpade till rätt tryck specifikationer som rekommenderas av din bilens instruktionsbok. Under-pumpade däck kan ha en skadlig effekt på din lastbil gas körsträcka och kan vara farligt när man kör på vägen.
4

Stäng din lastbilens fönster vid körning på motorvägen hastigheter. Vid höga hastigheter, drar avsevärt ökar vilket också ökar mängden gas lastbilen behöver för att upprätthålla konsekventa hastigheter.
5

Drive förnuftigt och ansvarsfullt. Aggressiv acceleration och onödig fortkörning har en betydande negativ effekt på den gas körsträcka av ett fordon. Dessutom kan både bidra till att skapa farliga situationer och kan äventyra både din säkerhet och säkerheten för andra förare kör på vägen.
6

Undvik att accelerera i en uppförsbacke. Detta sätter extra stress på motorn som redan arbetar mot styrkorna av gravitation. Istället accelerera till en rimlig hastighet före en backe.
7

Tune upp din lastbilens motor. Någon skada eller en funktionsstörning komponent i lastbilens motor kan ha en stor negativ effekt på din lastbil gas körsträcka.
8

Använd motorolja som rekommenderas av din lastbil tillverkaren. Använda fel motorolja kan orsaka oönskad friktion, orsakar komponentslitage, och kunde negativt påverka truckens gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148694.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.