Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man lägger in en motorcykel i Neutral

Att sätta en motorcykel i neutral är en av de mest grundläggande och rudimentära färdigheter alla ryttare kan ha. De flesta kan hitta neutrala medan du står stilla eller koncentrera sig på det. Svårare är att hitta neutrala samtidigt bromsa till stopp eller samtidigt koncentrera sig på något annat. Denna handledning kommer att lära dig att hitta neutrala med känsla, så att du kan bättre rikta er uppmärksamhet mot mer angelägna frågor av vägen. Saker du behöver
motorcykel i körklart skick växel
Säkerhet eller kläder Review, en tom, platt parkeringsplats med gott om plats.
Visa fler instruktioner
med motorn avstängd

1

Börja med cykeln stillastående och motorn avstängd. Håll din högra hand på frambromsen, och stödja cykeln med höger ben. Om din cykel har ett centrum stativ, kan du göra det här steget när cykeln är på centralstödet. Trampa ned kopplingen med vänster hand, och tryck på växelspaken ner för att sätta det på första växeln.
2

Håll kopplingen nedtryckt med vänster hand, och lyft försiktigt upp på shifter pedal /spak med vänster tå. Du bör känna ett lätt klick när överföringen finner sin väg till neutralläge mellan första och andra redskap. Du kan upprepa detta steg så många gånger som behövs för att få en känsla för det. Kom ihåg att målet är att hitta neutral genom känsla.
3

Kontrollera att cykeln är i neutralläge genom att släppa ut kopplingen och försöka rulla cykeln framåt eller bakåt. Om cykeln rullar, har du hittat neutral.
Med motorn igång
4

Medan cykeln är fortfarande i neutralläge, starta motorn, lägga den i första växeln . Kontrollera att du har gott om plats framför dig, och börja cykeln framåt.
5

När cykeln rör sig snabbt nog att du kan ha båda fötterna på fotpinnarna bekvämt (vanligen något över 5 mph, men skjuter för 10 mph eller så), tryck ner kopplingen och lyft något på växelspaken med din tå. Du ska känna att bekanta lätt klick. På de flesta cyklar, om du hör en tung "Snick" ljud, har du skjutit neutrala och slog tvåan.
6

Kontrollera att du är i neutralläge genom att försiktigt släppa ut kopplingen. Om cykeln är fortfarande i växel, kommer antingen näsan doppa ner, eller motorns varvtal avtar. Om detta händer, pressa kopplingen att koppla ur den. Upprepa detta steg så många gånger som du behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147915.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.