Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Instruktioner för elbilar

Lära sig att köra en elbil kommer inte vara helt främmande för dem som redan är bekant med att köra förbränningsmotor (ICE) fordon, men du kommer att behöva göra vissa justeringar för att göra det bästa (och mest effektiv) användning av EV. Istället för att kontrollera din bränslemätare, till exempel, kommer du att titta efter hur många procent av laddningen kvar på batterimätaren. Omskola dig bort från en gasdriven motor mentalitet till en som betonar det begränsade utbudet av bilen samt batteri ekonomi. Lyckligtvis, om du kör en serielindad elbil, bör dessa grundläggande principer gäller för alla sådana elbilar. Instruktioner
1

Drive med foten på gaspedalen pressas mot golvet

Förare av ICE bilar kan hitta några av de grundläggande principerna i att köra en EV krånglig. Till exempel kan du köra en EV vid maximal hastighet med gaspedalen på golvet under långa tidsperioder på plan mark utan att skada motorn.

Dessutom skulle vissa ICE drivande metoder vara till skada för en EV: s körning intervallet. Till exempel, undvika att köra enligt "lågt bränsleflöde, lågt varvtal och låg gas"-principen som annars skulle öka bränsleekonomi i en ICE, eftersom detta skulle kunna minska EV: s sortiment med 50 procent till 70 procent.

2

Tryck på gaspedalen och monitorn amp nivå tills du når önskad

hastighet
För låga hastigheter och stadskörning, trycka ner gaspedalen försiktigt tills du når 250 ampere på amperemeter, men gå inte högre än så. Bara pressa hårt för att behålla den som ampage, trycker på gaspedalen i intervaller tills pedalen trycks ned så lågt som det går. Håll det höll, eftersom hastigheten ökar till 25 mph och strömmen går ner till 100 ampere.
3

Accelerera försiktigt till önskad marschfart

frikoppla kopplingen och skift i andra växeln. Sakta ner kopplingen samtidigt som du trycker ner gaspedalen och begränsa strömmen till 250 ampere som tidigare, tills du når önskad hastighet. För att accelerera ytterligare

, begränsa strömmen till 300 ampere tills gaspedalen är som lägsta och flytta när strömmen minskar till 200 ampere. Nå önskad hastighet genom att långsamt trycka ned gaspedalen ner och skifta när dagens hits 300 ampere.

Accelerera till önskad hastighet kan kräva att använda alla de redskap, ända upp till fjärde. När du har accelererat, nedväxling till tvåan med en marschhastighet på 45 km /h och 100 ampere. (Inte nedväxling om din hastighet är högre än den högsta tillåtna hastigheten för den växel där du ska flytta.) Katalog

Köra marschfart som matchar din EV skuldsättningsgrad kan optimera dess prestanda.
4

Stoppa lite tidigare och kust

När du närmar dig ett stopp, släpp gaspedalen om ett kvarter från hållplatsen och observera när strömmen minskar till noll. Låt fordonet kusten. Inte frikopplar kopplingen. Bromsa tills fordonet stannar.

Att starta igen, släpp bromspedalen och tryck försiktigt på gaspedalen, men inte överstiger 250 ampere, som förut.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148858.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.