Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur till Öka bränsle körsträcka med en Turbo

En turbomotor är generellt synonymt med dålig gas körsträcka. Resonemanget bakom att lägga en turbo alternativet är att göra en bil att gå snabbare, och mer bränsle används i processen. Men det betyder bara för att din bil är en turbo inte att du måste vara avgick till dålig bränsleekonomi. Med några enkla tweaks samt vissa förändringar i din körstil, kan du öka ditt totala miles per gallon. Instruktioner
1

Lyda hastighetsgränsen. Det är frestande att gå över skyltad hastighet, särskilt när du har en turbomotor, men detta kommer att dramatiskt minska din gas körsträcka. En turbomotor fungerar bättre vid högre hastigheter, men avvägningen betalar mer för att hålla den igång. När det är möjligt, köra inom den angivna gränserna, eller ens några mil nedanför för att öka din gas körsträcka.
2

Använd farthållare. Om ditt fordon har detta alternativ, kommer det att hjälpa din turbomotor få bättre gas körsträcka. Att upprätthålla en inställd hastighet utan variationer i acceleration eller retardation förbättrar motorns effektivitet och använder mindre gas. Detta kan vara svårt i situationer stadskörning, men när det är möjligt, använda farthållaren.
3

Minska antalet starter och stopp. Försök att planera en rutt till destinationen som kommer att ha minst antal stoppljus och tung trafik. Detta kommer att hjälpa din turbomotor fungera mer effektivt.
4

Behåll din turbo bil ordentligt. Varje bil, om den inte underhålls på rätt sätt, inte kommer att fungera så bra. Schemalägga regelbundna oljebyten och hålla bilen servats enligt tillverkarens rekommendationer. En turbomotor kan kräva mer uppmärksamhet, särskilt om du lägger din bil genom sina steg på en regelbunden basis.
5

Minska tomgångskörning. Detta är en viktig fråga för förare som fastnat i tät stadstrafik. Om du räknar med att bilen ska gå på tomgång under en lång tid, och det förefaller inte som trafiken rör sig, stänger din bil. Detta kan spara en betydande mängd gas och bidra till att öka den totala livslängden på din turbomotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148917.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.