Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra Traction & stabilitet i kurvor

Traction är friktionen mellan däck och vägbana som gör att bilen att tillämpa energi från motorn genom överföring och drivaxeln till hjulen och producera framåt. Roboten kommer att tappa greppet om det inte finns tillräckligt med friktion mellan däcken och vägen för att överföra energin i motorn i rörelse framåt. (Referens 2) Stabilitet är bilens förmåga att fortsätta att resa i den riktning du har pekat den med ratten. Förlust av stabilitet innebär att din bil kan glida, snarare än att följa den väg av ratten. Instruktioner
ett däck

installera med ett mönsterdjup lämplig för vad du gör. Om du kör på snö och is, vinterdäck eller åretruntdäck kommer att öka din dragkraft avsevärt. Enligt Ron Kurtus s skola för Champions, om du är racing i torra förhållanden, kommer däcken utan slitbanan ger mest dragkraft.
2

Sakta ner och lägga i lämplig växel innan du går in i kurvan. Tillämpa för mycket kraft via gaspedalen kan orsaka att fordonet tappar fästet (sk bryta loss), och växling med en manuell växellåda tillfälligt frikopplar transmissionen från hjulen vilket kan resultera i en förlust av dragkraft när överföringen inkopplingsvarvtal.

3

Styr i en mjuk båge utan ryck hjulet. Stabilitet ofta äventyras när hjulen vrids alltför kraftigt för farten i bilen för att svara. Förbättra din stabilitet genom att gradvis styra in och ut ur kurvan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148994.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.