Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Emergency ang

När en stor båt fastnar i vattnet, kan dess besättning inte helt enkelt ringa vägassistans att hjälpa. Av den anledningen blev akuta ang utvecklats till fria fartyg som har fastnat i vattnet. Emergency ang inte bara spara stora, dyra fartyg - de kan också rädda liv. Utan nödbogsering, kunde fartyg fastnat i vattnet vara sårbara för både konstgjorda och naturliga katastrofer. Historia

Internationella sjöfartsorganisationen har instiftat Nödbogsering förfaranden på global basis. Dessa regler är en del av säkerheten för människoliv till sjöss (SOLAS) fördraget, vilket den internationella handelsfartyg samfundet anser vara de viktigaste fördrag om sjösäkerhet. SOLAS regler ändrades i maj 2008 för att inkludera riktlinjer för ägare och operatörer att förbereda akuta ang. Denna ändring trädde i kraft i januari 2010.
Olika ang

bogseringen besättningen medlemmar använder beror på vilken typ av fartyg. Fartyg kan använda ett av flera bogsering mönster att frigöra sig. Samtliga mönster involverar bogsering fartyget från antingen dess båge (främre) eller dess aktern (bak).

Bogsering ledningar är anslutna i ett av tre mönster. Det första mönstret använder en vajer och det andra mönstret kräver mer än ett rep. Ett annat mönster av bogsering samtal för att använda båtens trossar, som är tunga linor som används för att förtöja båten.
Riktlinjer

Redare och operatörer ska se till att en nödsituation bogsering häfte (ETB) skapas och distribueras till berörda besättningsmedlemmar. Varje fartyg måste ha en ETB som är specifika för denna typ av fartyg. Den ETB måste innehålla en referens som visar läsarna som nödsituationer kräver bogsering, en förklaring av rutiner och arbetsfördelningen för de nödvändiga uppgifterna, en kommunikationsplan för att kontakta bärgning eller bogsering fartyget samt alla andra relevanta uppgifter och information.

Krisberedskap

SOLAS riktlinjerna betonas vikten av att vara förberedd för en nödsituation. Besättningsmedlemmar skall ha lämplig utbildning i akuta ang, och de måste vara redo för det fall fartyget måste bogseras. Dessutom besättningsmedlemmar behöver veta var den nödvändiga utrustningen är placerad. Under en kris nätaggregatet kan vara låg, så besättningen bör vara medveten om hur mycket el som behövs för att bogsera och eventuellt tända skeppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148638.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.