Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en NP205

Överföringen fallet på fyra gånger fyra fordon ger kraftöverföring till framaxeln och låg-range nedväxling. Den "Nya Processen" 205 transfer case är en tung, kugghjulsdriven överföring fallet med en gjutjärn bostäder. Används i Chevrolet, GMC, Ford, Dodge och International Harvester lastbilar i olika konfigurationer, anses det den starkaste fabriken överföring som någonsin gjorts i kraft av sin järn fallet och allt-växel. Många överföringslådor använder en kedja, som liknar en motors kamkedjan att driva framaxeln och ett aluminiumhölje, vilket inte är så stark. Den största klagomål om NP 205 är att den bara har en 1,98-till-1 nedväxling i lågväxel. Instruktioner
1

Parkera fordonet på en krok yta - i smutsen - och dra åt parkeringsbromsen. Placera sändningen "Neutral".
2

Engage fyrhjulsdrivna låg genom att trycka fördelningsväxellådan shifter hela vägen framåt. Detta kommer att vara en position framåt från den vanliga två-wheel-drive läge. Skiftet positioner är, från hela vägen framåt: "4Lo-2Hi-N-4Hi," där "4Lo" är "fyra-wheel-low." Detta skift bör stämplas i toppen av växelspaksknoppen. I detta läge ingriper framaxeln och nedväxling. Du kommer att få mer kraft till hjulen, men en mycket lägre toppfart. Detta är för extremt dålig dragkraft miljöer såsom en brant backe eller mycket lös smuts, lera eller snö.
3

Dra reglaget bakåt en position att flytta in i "två-wheel-high. " Detta är den standard street-körställning. Framaxeln är urkopplad och det finns ingen ytterligare nedväxling. Du kommer att känna att det klickar, vid byte av positioner.
4

Dra reglaget bakåt ytterligare en möjlighet att engagera sig "neutral". Detta är ungefär som att ha din i friläge. Ingen ström kommer att överföras till antingen axeln.
5

Dra reglaget bakåt till den fjärde och sista plats för att engagera "fyra-wheel-high." Detta engagerar framaxeln utan någon nedväxling. Denna position är för grundläggande off-road körning när behöver lite extra dragkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149387.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.