Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Gas Mätarställning Tips för en 1984 Dodge B150 Van

Kostnad för bensin fluktuerar ofta en hel del, vilket gör pendlar eller resor väg ofta betungande. Att hålla en äldre, större bil, till exempel 1984 Dodge B150 Van, underblåst effektivt och göra din gas dollar gå längre kan vara ännu mer utmanande. På grund av de motorer i äldre bilar, kan gas körsträcka bli mindre effektiv. Stora fordon, såsom lastbilar och stadsjeepar, är tyngre och mindre aerodynamisk, vilket gör dem gå igenom bränsle snabbare. Aerodynamik

Sedan en äldre, 1984 van är redan skrymmande och inte aerodynamiska, minskar inte sleekness av van ytterligare. Bunta inte bagage, varor, möbler eller andra material till toppen av van. Dessa kommer att fungera som en motkraft mot vinden och bromsa skåpbil ner, alltså använda mer bränsle för att bibehålla hastigheten.
Tune Engine

Medan motorn som en helhet kan vara äldre, ersätta så många av de väsentliga små komponenter som du kan. Detta inkluderar tändstift, luftfilter och även din gas cap. Detta håller motorn kör så effektivt som möjligt, vilket minimerar förlust av bränsle eller oekonomisk användning av bensin. Genom att välja tillverkarens rekommenderade grad av motorolja, kan du hjälpa till att öka din effektivitet gas körsträcka med 1 till 2 procent.
Däck

Däck är en avgörande faktor för att bevara, och till och med ökande gas, körsträcka. Kontrollera ofta att se till att däcken på van ordentligt pumpade. Över eller under pumpade däck minskar effektiviteten gas körsträcka och kan även vara farligt att köra på. Under pumpade däck minskar gas körsträcka med 0,3 procent för varje pund per kvadrattum av tappade trycket i varje däck. Kolla efter den perfekta däcktrycket antingen på en etikett på insidan av förardörren eller i bruksanvisningen. Avstå från att fylla däcken med högsta tryckt på själva däcket.
Hastighet

Undvik vägar och situationer där du behöver för att ständigt öka och minska hastigheten. Motorvägar är perfekt eftersom du hålla en mer konstant hastighet. Accelerera till önskad hastighet långsamt istället för golv gaspedalen. En gradvis ökning hjälper dig att förlänga din bränsleförbrukning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148727.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.