Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera med en automatisk Växellåda

Körning med släpvagn ökar ditt ansvar som förare eftersom det kommer att minska din bromsning och köregenskaper. Den ökade vikten kommer också att skapa mycket större konsekvenser i en olyckssituation än slarv med en liten bil. Moderna automatiska växellådor är utmärkta för bogsering och ge föraren mer tid att uppmärksamma de vägförhållanden. Du kan behöva justera växellådans skiftande mönster om din släpvagn är av betydande vikt. Att lära sig att dra en släpvagn kräver viss erfarenhet. Instruktioner
1

Bestäm dragkapacitet på din bil genom att titta i instruktionsboken. Beräkna vikten för släpvagnen plus dess last. Massan av trailern kommer att tryckas på informationsskylten under "brutto släpvagnsvikt" (GTW). Fordonets maximala dragkapacitet måste vara större än vikten för släpvagnen och gods.
2

Anslut trailern till fordonet genom att sänka släpets koppling på bilens dragkrok. Sänk spärren och lås den på plats med en saxpinne.
3

Fäst släpets kedjorna till bilens dragkrok. Rätt trailer kedjan ansluter till den vänstra sidan av fordonet och den vänstra kedjan till höger. Korsningen av kedjorna är avsedd att fånga släpets tungan i fall de komma loss.
4

Anslut trailerns elektriska kontakt till bilens mottagare genom att trycka de två tillsammans. Testa att släpets lampor svara korrekt till fordonets kommandon genom att cykla genom broms, signal-och positionsljus.
5

Place överföringen är den vanliga körläge och börja bogsering. Kör långsammare än normalt för att rymma för reducerade bromsning och hantering.
6

Applicera växellådans överväxel inställning om bilen känns som det är svårt att dra vikten. Detta kan göras genom att skifta sändningstidpunkten till överväxel läge eller puttar overdrive knappen, som typiskt ligger nära skiftenheten eller på änden av dess handtag. Detta gör att varje växel för att köra på höga varvtal innan växling till högre växel, förbättrar motoreffekten men ökar också bränsleförbrukningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149361.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.