Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad är en delad bromssystem?

Det enklaste sättet att beskriva ett delat bromssystem är att visualisera att trycket till bromsarna på hjulen på separata rader bär en speciell hydraulolja. Detta görs av flera skäl, säkerhet bland dem. Det finns två grundläggande typer av delade bromssystem. En är en främre och bakre delat system. Den andra kallas en diagonal split bromssystem. Det finns olika skäl för båda, även om de delar det gemensamma målet rak bromsning. A Primer

Sedan bromssystem arbetar utifrån hydraulisk vätska som rinner genom ledningar som gäller trycket på bromsning cylindrar i hjulen, kan en bromsslang misslyckande bevisar katastrofala. Om linjen läcker eller går sönder av någon anledning, är trycket förlorad. Utan tryck när bromspedalen trampas ner, kunde de bromsande cylindrar i hjulen gäller inte den kraft som behövs för att stoppa hjulen slirar och, i sin tur, inte stanna fordonet. Detta gäller för båda systemen.
Double Back-Up

Ibland split bromssystem använder två master cylindrar för att styra varje ledning (bromsledning). Detta är besläktad med en dubbel säkerhet back-up. Eftersom huvudcylindrarna exponentiellt öka kraften av hydraulvätska till bromsarna, bör man misslyckas, bilen har fortfarande stoppa kapacitet, om än stoppsträckan är större och mindre även (svårare att kontrollera). Å andra sidan, med två master cylindrar, har systemet en mer ytterligare del som skulle kunna misslyckas, men ingenjörerna anser att de säkerhetsfunktioner uppväger risken för misslyckande om väl underhållna.
Diagonal Split

diagonala delade Konceptet kommer från det faktum att den bakre vänstra och högra främre bromsarna är på en hydraulisk linje medan höger fram och vänster bromsar bak är på en annan. Den diagonala delat system, eftersom det upprätthåller bromsförmåga för både en främre och bakre däck, är lättare för föraren att kontrollera fordonet i nödbromsen misslyckande. I ett nondiagonal systemet, skulle alla bromskraften överföra till antingen bara den främre eller bakre däck, vilket ökar sannolikheten för sladd och eventuellt förlora kontrollen.
Massor

Front bromsar på fordon upprätthålla normalt cirka 70 procent av bromsverkan lasten, vilket är rimligt eftersom fordonen är i allmänhet färdas framåt vid höga hastigheter. Detta varierar, ibland kraftigt, om fordonet dragande tunga laster. En främre och bakre split bromssystem är mindre önskvärt när fordonet förväntas vara dragande laster eftersom om det främre systemet misslyckas, kan det återstående bakre systemet vara otillräckligt för att säkert stoppa fordonet. Det är ett av flera skäl till varför diagonala bromssystem är generellt att föredra i de flesta moderna bilar och lätta lastbilar, särskilt de förväntas vara dragande häst släp och liknande.
Vetenskap är bra

Oavsett delat system är installerat på din bil, kan du hitta någon tröst med tillkomsten av låsningsfria bromsar (ABS), vilket var en betydande utveckling för att förhindra osäkra stoppa villkor genom att hålla däcken i relativ synkronisering. Genom att hålla revolutionerna alla däcken elektroniskt inom en 5 till 10 procent rullande hastighet, det hjälper föraren att hålla bilen under kontroll när det kommer till ett stopp, vilket minimerar sladd och den förlust av kontroll som lätt kan leda till olyckor. Även utan bromsfel, hjälper det säkrare att stoppa by jämnare fördela bromskraften för fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148529.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.