Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan tänja en tank

så hög som gaspriserna är, det blir svårt för många människor att köra sina bilar, även för att gå fram och tillbaka till jobbet. Beroende på din bil, kan en tank varar inte länge och det kan ta en stor bit av din lön för att fylla upp den igen. Här är några enkla tips på hur man gör det mesta möjliga av varje tank. Saker du behöver
Oil
Oljefilter
Luftfilter
Oljedroppningen Pan
Wrench
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Håll dig uppdaterad med underhåll. Ett av de viktigaste sätten att hjälpa bevara bensinen du in i din bil är att se till att du håller dig med service och underhåll. Följ ett schema och tillverkarens rekommendationer för oljebyten och fininställningar. Om du vet hur du ändrar din egen olja och har en säker plats att dumpa den gamla oljan, detta kan du spara tid och pengar. Köpa olja och filter är i allmänhet billigare än att gå till en bensinstation. Det tar inte mycket mer än en nyckel och ett oljetråg, och kan göras ganska snabbt och enkelt.
2

Byt luftfiltret. Regelbundet byta bilens luftfilter kan också göra en stor skillnad i gas bevarande. En smutsig, igensatt filter sätter mer press på bilens motor, eftersom det blir mindre luft, och i sin tur använder mer bensin. Byta luftfilter kan också enkelt göras på egen hand utan att gå till en bensinstation.
3

Justera fläkten bältet. En fläktrem som är alltför snäv kan också påverka gasen bilen använder eftersom det gör att motorn arbeta hårdare. Du kan justera spänningen med en skiftnyckel och när motorn inte är igång, bör det ge en lite slack när tryck appliceras.
4

Kontrollera tändstiften. Gamla tändstift kan också göra en skillnad i mängden gas din bil använder om de inte byts regelbundet. Var medveten dock, att om du inte vet hur man ändrar tändstift, bör detta jobb lämnas till en professionell.
5

Stäng av AC. Veva upp luftkonditioneringen kan också använda en mycket gas. På dessa varma sommardagar, snarare än sprängning det på full effekt, försöka rulla ner fönstren.
6

överväga en mindre bil. Stora, tunga lastbilar och stadsjeepar använder ganska lite mer gas än en liten bil. Om det är ett alternativ för dig, överväga att köpa en mindre, mer ekonomisk bil, särskilt om du måste göra en hel del körning. En mindre bil har en mindre tank och inte kosta så mycket att fylla upp, men det kan också bli mycket bättre gas körsträcka än en stor bil.
7

Planera dina bilfärder före tid. Om du planerar att åka på semester och du kör, försök att lämna tidigt på dagen då trafiken är inte tung. Planera dina hållplatser runt peak rusningstid på genom att stoppa för en paus eller en måltid. Om du måste ofta stanna och gå i trafiken och i stan, kan du förvänta dig din gas nålen att gå ner mycket snabbare. Försök också att undvika att bromsa varje gång det är möjligt, och när stannade vid ett trafikljus eller stoppskylt, ta bort och skynda långsamt. Slå av gasen och tar fart från en hållplats snabbt använder mer gas än nästan allt annat.
8

Låt inte din bil tomgång. Under vintern är det svårt att undvika att gå ut och värmer upp bilen, men en bil som går på tomgång i mer än en minut börjar använda upp gasen ganska snabbt. Om du måste värma upp bilen innan du kör det, försök att inte låta den gå på tomgång i mer än några minuter. Dessutom, om du ger någon en åktur och måste vänta för dem att köra ett ärende, förvandla din bil av och låt det inte stå overksam. Att stänga av och starta om den senare använder mindre gas än att låta det förbli overksam.
9

Kontrollera dina däck. Sist men inte minst, glöm inte att kolla dina däck. När lufttrycket är lägre än den borde vara, kan det använda upp mer bensin och skapa risker för dig. Det är aldrig säkert att köra med däck som inte är i rätt inflationen, så kontrollera dem ofta för att se till att de har rätt mängd tryck. Instruktionsboken eller en tekniker kan ge dig information om hur mycket tryck dina däck behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147967.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.