Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Trafikregler för att göra en vänster sväng

Körning är en uppgift som kräver ständig vaksamhet. Manöverinstruktioner vägar och motorvägar kan vara förvirrande, särskilt eftersom vissa trafikregler lagar varierar enligt stat. Fortfarande finns grundläggande regler som styr hur man gör en vänster sväng i en korsning. Att veta och förstå dessa trafikreglerna är viktigt för alla förare. Vänster-Turn Signal

En vänster-blinkers visar att du har rätt-of-way. Du är fri att göra en skyddad vänster sväng i korsningen. Mötande trafik i korsningen bör stoppas av rödljus. Om inte annat skrivit, bör fotgängare korsar gatan också presenteras med "går inte" tecken, men du bör ändå fortsätta med försiktighet och kontrollera gångväg för trafiken. Kontrollera om det finns två vänstra svarvning körfält. Om så är fallet, se till att stanna i ditt körfält som din inställning korsningen och gör din vänstersväng. Använd linjer målade på vägen för att guida dig genom korsningen.
Vänstersväng Yield On Green Light

Ett fast grönt ljus är en indikation på att du kan göra en vänster sväng, men du måste ge för mötande trafik. Du har inte rätt-of-way, så du måste gå vidare med försiktighet. Närma korsningen och komma till ett fullständigt stopp. Vänta tills det inte finns någon trafik som kommer mot dig i motsatt riktning. Då kan du göra din vänstersväng. Avkastning till fotgängare korsar gatan du vänder på.
Left Turn On Red Light

I de flesta fall göra en vänster sväng på en fast rött ljus är olagligt. Det finns dock ett undantag som tillåter dig att göra en vänstersväng på ett rött ljus. Det är lagligt att göra en vänster sväng på ett rött ljus när du vänder från en enkelriktad väg till en annan enkelriktad väg. Närma korsningen och stannar bakom den vita linjen som gränsar korsningar. Avkastning till mötande trafik. Fortsätt med din tur när det inte finns någon trafik som kommer från den väg du vänder på. Titta även för "Inga lyser rött" tecken. I New York är det olagligt att svänga vänster på en rött ljus, oavsett om du vänder på en enkelriktad gata.
Särskilda omständigheter
p Det finns flera särskilda omständigheter som styr lagenligheten av att göra en vänster sväng i en korsning. Till exempel, om du är regisserad av en trafikpolis för att svänga vänster, är det lagligt att göra så, oberoende av trafikljus. Ett gult blinkande ljus är en annan omständighet som svänga vänster är lagligt, men du måste ge för mötande trafik. Stanna innan korsningen, ta för mötande trafik och fortsätt när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149504.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.