Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man avgör Gas Kostnad per Mätarställning

Att resa med bil kan vara ett roligt sätt att uppleva de platser och människor längs vägen mellan två punkter, men kostnaderna för att resa på gas kan vara betydande. Bestämma kostnaden för den totala trippmätare hjälper dig att uppskatta de totala resa kostar. Processen är inte komplicerad, men det kommer att kräva en del arbete från din sida för att avgöra bilens miles per gallon ränta samt den faktiska körsträcka täcks i din föreslagna resa. Saker du behöver
Bensin
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Fyll din bensintank med gas och sedan köra tills gas mätare i bilen når halv-full poäng. Fyll tanken igen, notera exakt hur mycket bränsle det tar att göra det. Ställ trippmätaren på din vägmätare till noll, och sedan köra normalt tills du når halvvägs igen.
2

Mark ner antalet körda miles, vilket framgår av trippmätaren sedan fill- upp. Om du inte har en trippmätare, markera ner antalet körda miles, den 10: e, från vägmätaren när du fyller tanken för andra gången, och subtrahera det numret från det antal miles listade på vägmätaren när du nått halvvägs, för totalt antal körda miles.
3

Dividera det totala antalet miles drivs av antalet gallons det tog att nå halvvägs för att uppskatta antalet miles per gallon för din bil.
4

Lokalisera priset på en gallon gas genom att kontrollera med macken där du normalt köper gas. Notera priset nere.
5

Bestäm den totala längden på din resa i miles genom att placera start-och slutpunkten i en resa kalkylator på nätet eller i en karta med ett avstånd funktion.

6

Dela den totala längden i miles av antalet miles per gallon för din bil för att bestämma liter gas som behövs för att täcka körsträcka. Multiplicera detta tal med det pris per gallon för att beräkna den totala kostnaden för gas för att täcka körsträcka på resan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148946.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.