Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Vad gör du om du misstänker att någon använder en stulen registreringsskylt?

Tjuvar stjäl registreringsskyltar för någon av flera skäl, oftast för att hjälpa dölja en stulen bil eller struntar lagar trafik med skenbar ostraffat. Tonåringar stjäla registreringsskyltar till gas upp sina bilar utan att betala, medan professionella tjuvar kan använda dem för att transportera en varm bil över statsgränserna. Om du misstänker att någon använder en stulen registreringsskylt - antingen från din bil eller från någon else's - ring myndigheterna omedelbart och göra en ordentlig rapport. Ju förr de vet om det, desto bättre. Skriv ner det

Skriv ned numret registreringsskylten i sin helhet, tillsammans med staten den kom ifrån och märke och modell av fordon. Om din tallrik har blivit stulen, kan du få informationen från din registrering. Om föraren är i närheten, skriva ner en beskrivning av honom också: storlek, bygga, ögon, hår, kläder slitna och så vidare. Inte dra uppmärksamhet till dig själv när du skriver ner registreringsskylten, och inte närma sig bilen. Antag att den som tog det är farligt och beter sig därefter.
Fil en rapport

Ring den lokala polisen och rapportera stulna registreringsskylten. De kommer att be dig att fylla i en rapport som beskriver stölden och andra relevanta uppgifter. Om plattan togs ur bilen, försök inte köra någonstans tills du avslutar din verksamhet med polisen, andra poliser kommer att citera dig om de ser dig köra utan körkort. Istället satte en skylt på din bil anger "Förlorat /stulet Tag" och få ett visitkort från officeren du talar till och få honom att skriva ärendenummer ned på det. Du kan visa det för någon polis eller highway patrol officer som drar dig över.
DMV

Kontakta DMV kontoret och anmäla stölden till dem som snart du är klar med polisen. Om din registreringsskylt har stulits, bör det vara DMV kontoret i ditt hemland. Om det är från en annan bil, kontakta DMV från staten licensen stals från. De kan ge en ny registreringsskylt till ägaren och ge ett extra papper spår för att hjälpa hörn tjuven. Under tiden kommer de att skicka dig en tillfällig tagg som du kan använda på bilen förrän registreringsskylten kommer dit. (De kommer troligen ut en symbolisk avgift för tjänsten, så var beredd på det.) Du kan fylla i en korrekt rapport på nätet i många fall, så att du kan få pappersarbetet in från långt borta om det behövs. Om din tallrik har blivit stulen och du har problem att få fart på DMV, kan du prova att kontakta återförsäljare där du köpte bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148199.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.